Pretraga

Skele oko paviljona na Zrinjevcu, što se događa sa zelenom oazom u središtu Zagreba?

A- A+

Malo je reći da Zagrepčani koji su početkom tjedna prošli Zrinjevcem nisu bili oduševljeni s postavljanjem skela oko paviljona. Imajući na umu kako se u Zagrebu skele teško skidaju, mnogi su već pomislili kako je došao kraj njihovom dnevnom odmoru u omiljenoj zelenoj zoni. No, to ipak nije tako. Skele su postavljene kao umjetnička instalacija u sklopu ovogodišnjeg izdanja ‘Akupunkture’, platforme za kulturu i umjetnost.

zrinjevac

zrinjevac | foto: Marija Edita Feldi

U četvrtak u Zagrebu počinje treće izdanje ‘Akupunkture’, platforme za kulturu i umjetnost u čijem se sklopu do 13. studenog na više lokacija u gradu održavaju izložbe, instalacaije, performansi, okrugli stolovi, radionice, projekcije i razgovori. Skele postavljene oko paviljona na Zrinjevcu dio su ove priče, kao i reakcije građana na njihovo postavljenje.

Izdvojeni članak

Razgovarali smo s tvrtkom koja radi na kompleksnoj obnovi zagrebačke katedrale: Ojačavaju svodove, a vjetar diktira tempo

Naime, u povodu ‘Artpunkture’ na Zirnjevcu će se postaviti ‘Rezonanca nepredvidivog’, umjetnička instalacija Ivane Franke. Instalacije je 2020. u Japanu krasila fasadu Muzeja za umetnost u Jokohami.  Svakako će biti zanimljivi vidjeti ju u središtu Zagreba.

Pogledajte video hotela koji ne prima goste, a čija je izgradnja koštala više od 700 tisuća eura

Copy link
Powered by Social Snap