Pretraga

Video: Ovo je ‘hotel’ koji ne prima goste, a njegova izgradnja koštala je više od 700 tisuća eura

A- A+

Hotel Eastlink svojim izgledom djeluje kao uobičajen hotel u kojem bi namjerni ili slučajni putnici mogli odmoriti. No, ovo nije hotel, već umjetnička instalacija. Izgradnja ovog lažnog hotela koštala je više od 700 tisuća eura, a dizajnirao ga je kanadski umjetnik Callum Morton.

Hotel Eastlink | foto: Eastlink hotel

Hotel Eastlink | foto: Eastlink hotel

Umjetnik Callum Morton je svoju instalaciju predstavio 27. studenog 2007. godine. Njegov se ‘hotel’ sastoji od čeličnog konstrukcijskog okvira, betona i staklenih panela. Radi se o konstrukciji visokoj 20, dugoj 12 i širokoj pet metara, koja se nalazi u Victoriji u Australiji.

– Hotel je zapravo ogromna ludost. Vozači će ga iz automobila promatrati kao pravi hotel, a možda s vremenom i kao čudno smanjeni rekvizit koji je pobjegao iz tematskog parka ili filmskog seta, opisao je Morton na službenoj internetskoj stranici ‘hotela’.

Morton je objasnio kako hotel djeluje kao neka vrsta spomenika ili ogledala učinku koji proizvodi automobil i sam prostor autoceste. Kazao je kako je hotel neobično odvojen od krajolika u kojem se nalazi, a njegov oblik je destiliran i generički, te nije specifičan.  Na službenoj stranici ‘hotela’ navedeni su i komentari onih koji su vidjeli hotel. Dok jedni podržavaju ovakve ‘lude’ projekte, drugi smatraju da se radi o uludo potrošenom novcu.

– Lažni hotel  – možete gledati, ali ne morate se truditi ovdje stati. Mnogo je umjetničkih stvari (posebno onih koje financira Vlada) koje su obično trošenje novaca. Ovaj lažni hotel nije iznimka od toga. Ako ništa drugo, samo privlači pažnju vozača koji ovim putem putuju prvi put i razmišljaju kako doći do njega, jedan je od komentara.

Copy link
Powered by Social Snap