Pretraga

Zavirite u očaravajući stan u kojem ćete se osjećati kao u urbanoj zelenoj oazi

A- A+

Jednostavni interijeri odišu posebnom otvorenošću i prozračnošću. Poman odabir boja i namještaja u takvim stanovima stvorit će dojam sklada i harmonije, a oni koji u takvim stanovima borave imat će osjećaj kao da se nalaze u oazi. Jedna od takvih zelenih oaza smještena je u samom centru Stockholma.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, blagovaonica | foto: BOSTHLM

Da bi prostor zračio posebnom energijom nije potrebno mnogo.

Vještim izborom boja, namještaja i detalja svaki prostor postaje dom i skladna oaza u kojoj ukućani mogu uživati u svako doba dana i godine. Dokazuje to i uređenje četverosobnog stana u Stockholmu u kojem su vlasnici kombinirajući prirodne boje drva i zelenu boju zidova u samom središtu grada kreirali opuštajući zeleni dom na kakav se ne nailazi često.

Površine nešto manje od sto kvadratnih metara ovaj zeleni stan oduševit će sve ljubitelje skandinavskog minimalizma, prirodnih materijala i jednostavnosti interijera.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, dnevni boravak | foto: BOSTHLM

Minimalistička eklektika

Svaka prostorija ovoga stana nosi jedan poseban dekorativni detalj, biljke. Unošenjem eksterijera u interijer vlasnici su užurbano urbano okruženje u kojem se stan nalazi ostavili na njegovom pragu kreiravši u interijeru pravi mali botanički vrt.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, blagovaonica | foto: BOSTHLM

Jednostavnost dizajna proteže se kroz sve prostorije doma, a u svakoj od njih vlasnici su se poslužili jednostavnom metodom uređenja. Ako zid nije obojen u zelenu boju, tada ga krase jednostavne police popunjene šarenim knjigama i detaljima zbog čega se u prostoru stvara dojam minimalističke eklektike.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, kuhinja | foto: BOSTHLM

Zelena boja fokus je cijele priče. Odabranom nijansom upotpunjena je kuhinja, kao i blagovaona, koje bez suvišnih komada namještaja i detalja maksimalno ostvaruju svoju funkcionalnost. Osjećaji harmonije i sklada i u ovim su prostorijama ponovno naglašeni upotrebom ukrasnog biljka, ali na posve nenametljiv način.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, kupaona | foto: BOSTHLM

Eksterijer u interijeru

Potpuni dojam opuštenosti prostora stječe se u spavaćim sobama u kojima su ponovno korišteni zeleni tonovi i prirodni materijali, ali u ovom slučaju nemaju glavnu ulogu. U slučaju glavnih prostorija za odmor ona je pripala detaljima.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, spavaća soba | foto: BOSTHLM

Dok je soba za odrasle ukrašena eklektičnim glazbenim detaljima, dječja soba maksimalan je odraz zaigranosti prostora. Postavljeni šator još jednom potvrđuje da je trend kreiranja zona unutar prostora, posebice dječijih, dobitna formula kojom se osigurava potpuna iskorištenost prostora.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, dječja soba | foto: BOSTHLM

No, ono što posebno očarava u ovom zelenom stanu je balkon. Iako manjih dimenzija balkon je uređen tako da se stječe dojam velikog prostora. A sve to ponovno se postiglo korištenjem prirodnih materijala naglašenih bojama i biljkama. Tirkizne stolice i ukrasni limun pravi su primjeri kako s tek nekoliko sitnica i najmanji balkon može izgledati kao pravi rooftop bar.

stan zelena oaza

Stan zelena oaza, balkon | foto: BOSTHLM

Copy link
Powered by Social Snap