Pretraga

Luminis Lamps – lampe čiji minimalizam dominira svakim prostorom

A- A+

Samozatajni Martin Grubić stoji iza tvrtke Luminis Lamps, a samo jedan pogled na istoimeni Instagram ili web stranicu, ostavit će u vama snažan dojam. Njegove lampe dominiraju prostorom mnogih luksuznih objekata svojim minimalizmom i naravno snagom svjetlosti, a premda je Martin skroman na riječima, ipak smo uspjeli saznati nešto više o njegovom radu. Isti uostalom govori sam za sebe.

– Tvrtka postoji od 1992. i u poslu s rasvjetom je od početka. U prvoj fazi bavili smo se trgovanjem, uvozom i prodajom…Nakon toga smo se počeli baviti kompletnim inženjeringom, kao i projektiranjem do same ugradnje. Na kraju, prije sedam godina, počeli smo sa stvaranjem vlastitog branda i sada uglavnom dizajniramo i proizvodimo lampe za različite projekte, započinje Martin koji bi od svojih projekata izdvojio one za hotele Bevanda Opatija, Roxanich Motovun, Maistra Eden Rovinj i Materada Poreč.

Izdvojeni članak

‘Kut na kvadrat’ – brend o kojem se opsesivno priča! Bit će vam jasno zašto nakon ovog intervjua

Stoga ako vas put nanese na navedene lokacije obavezno se osvrnite na rasvjetu koja je Martinovih ruku djelo. Ako s druge strane planirate kupnju, a potom i pozicioniranje savršene lampe, naš sugovornik za vas ima samo jedan savjet.

– Teško pitanje i predugo traje, ali jedno je sigurno, treba znati prije svega što želiš i za koji budžet, ali na kraju je najbolje to prepustiti nekome tko se bavi dizajnom ili arhitekturom da umjesto kupca odradi izbor, otkriva nam Martin.

I na pitanje postoje li trendovi ili materijali koji ga posebno inspiriraju u radu, ovaj je stručnjak za svjetlost imao brz i kratak odgovor.

– Dizajn iz 60 – ih i 70 – ih godina, bio je jasan Martin.

Za kraj smo ga pitali što proizvode njegove tvrtke razlikuje od proizvoda konkurencije.

– Nemoguće je na tržištu naći nešto originalno pa se tako ni moji proizvodi ne razlikuju previše od konkurencije. Naši proizvodi bi trebali biti jednostavni, čistih linija i možda najbitniji su odnosi veličina unutar nekog proizvoda, boja, završna obrada i slično, bio je iskren naš sugovornik.

Copy link
Powered by Social Snap