Pretraga

Brač dobio novi vatrogasni dom vrijedan 25 milijuna kuna

A- A+

Grad Supetar i općine Nerežišća, Postira i Sutivan dobili su svoj novi vatrogasni dom, izgrađen u gospodarskoj zoni Žedno-Drage te je jedan od modernijih vatrogasnih domova u Hrvatskoj. Projekt je vrijedan 25 milijuna kuna, a većim dijelom je financiran sredstvima iz EU fondova.

vatrogasni dom Žedno-Drage

vatrogasni dom Žedno-Drage | foto: gradonacelnik.hr

Grad Supetar i općine Nerežišća, Postira i Sutivan ovih su dana dobili svoj novi vatrogasni dom, izgrađen u gospodarskoj zoni Žedno-Drage te je jedan od modernijih vatrogasnih domova u Hrvatskoj. Ovaj dugoočekivani projekt vrijedan 25 milijuna kuna većim je dijelom financiran sredstvima iz EU fondova, a manjim iz budžeta svih uključenih partnera. Investitori projekta su arhitekti Ana Tomšić i Hrvoje Marinović, dok je investitor građevinskih radova tvrtka Lavčević d.d.

Izdvojeni članak

Novi vatrogasni dom u Supetru vrijedan preko 2 milijuna eura

Proces započeo prije sedam godina

Realizacija ovog projekta bila je jedan od glavnih ciljeva gradonačelnice Supetra Ivane Marković postavljenih u njenom drugom mandatu, a proces je započeo 2015. kada se krenulo s izradom projektno-tehničke dokumentacije. Dvije godine poslije dobivena je građevinska dozvola da bi se 2019. s Ministarstvom poljoprivrede potpisao ugovor o sufinanciranju sredstvima iz EU fondova. Radovi su započeli 2020. da bi ove godine projekt bio konačno uspješno priveden kraju. Osim zgrade samog doma, izgrađena je i pristupna cesta te skladište, garaža i parking.

zgrada vatrogasnog doma Žedno-Drage

zgrada vatrogasnog doma Žedno-Drage | foto: gradonacelnik.hr

– Ja se osjećam ponosno i razmišljam o svim preprekama koje smo morali proći da bi došli do ovog dana. O prijateljstvu koje smo stvorili usput, trudu i energiji, pokidanim živcima, smijehu i svemu što ide uz to. Isto bi opet prošla da triba. Mi smo imali ideju, viziju i neopisiv trud koji smo dali da ostvarimo ovaj cilj. Uživajte u novoj kući, napisala je gradonačelnica Supetra na svom Facebook profilu.

Copy link
Powered by Social Snap