Pretraga

Dogovoren projekt nadogradnje još jednog lukobrana kako bi se spriječio utjecaj SZ vjetrova

A- A+

Dogovorenim projektom se proširuje lukobran Duba Pelješka za 35 metara kako bi se spriječio utjecaj SZ vjetrova, a pokrenut je na inicijativu Udruge Duba Pelješka, koja je osigurala sredstva za izradu tehničke dokumentacije.

Foto: dubrovačko – neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo sastali su se s načelnikom Općine Trpanj Jakšom Frankovićem i ravnateljem Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antunom Banovcem, a tema razgovora je bila projekt nadogradnje lukobrana u luci Duba Pelješka.

Radi se o projektu proširenja lukobrana za 35 metara kako bi se spriječio utjecaj SZ vjetrova, a pokrenut je na inicijativu Udruge Duba Pelješka, koja je osigurala sredstva za izradu tehničke dokumentacije.

Lučka uprava DNŽ ishodila je građevinsku dozvolu, a na današnjem sastanku je dogovoren daljnji tijek projekta.

Izdvojeni članak

Milijunski projekt: Što je sve planirano gradnjom luke Mrtvaška na Lošinju

Početak projekta nakon sezone

Naime, ukupna vrijednost projekta je 1.850.000 kuna, a financirat će se na način da je Udruga Duba Pelješka osigurala milijun kuna, 800 tisuća kuna Dubrovačko-neretvanska županija, a 50 tisuća Općina Trpanj.

Također, Lučka uprava će osigurati sredstva za stručni nadzor, a početak projekta se očekuje nakon završetka turističke sezone.

Dogovoren projekt nadogradnje još jednog lukobrana kako bi se spriječio utjecaj SZ vjetrova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap