Pretraga

Dvanaesta APN-ova zgrada za potresom pogođeni Sisak od 2,2 milijuna eura gotova za godinu dana

A- A+

Potresom pogođeno područje dobiva nove APN-ove stanove. Započela je izgradnja dvanaeste po redu višestambene zgrade u Sisku, koja je ujedno osamnaesta takva na području Sisačko – moslavačke županije. Ukupna vrijednost nove zgrade iznosi 2,2 milijuna eura, zajedno s uređenjem okoliša. Radove koji bi trebali potrajati godinu dana izvodi tvrtka Eurokamen. Za grad Sisak planirano je sve skupa 20 zgrada, a za cijelu županiju ukupno njih 36. Predviđeno je da će se, nakon realizacije svih investicija, stambeni fond na području grada povećati za 410 stanova.

APN-ova zgrada u Ulici Miroslava Krleže u Sisku

APN-ova zgrada u Ulici Miroslava Krleže u Sisku | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Prema Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom i temeljem Programa Vlade, Ulica Miroslava Krleže u Sisku dobit će svoju dvanaestu višestambenu APN-ovu zgradu. Ona će ujedno biti i osamnaesta takva zgrada izgrađena na području potresom pogođene Sisačko – moslavačke županije.

Nadalje, ugovor o građenju tipske građevine s 19 novih stanova, sklopljen je s tvrtkom Eurokamen. Stručni nadzor i konzalting provodi Tomting 2010, a projektant je tvrtka Entasis. Planirana ukupna vrijednost građevine s uređenjem okoliša i infrastrukture iznosi 2,2 milijuna eura.

Izgradnje nove višestambene zgrade trebala bi završiti u roku od godine dana. Grad će povećati svoj stambeni fond za ukupno 410 novih stambenih jedinica. Osim planiranih 20 zgrada iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, u tijeku je gradnja i dvije POS-ove zgrade s 30 stanova. Osam zgrada u Petrinji i četiri u Glini, završene su i useljene krajem prošle godine.

Izdvojeni članak

U pola stoljeća nije bilo većeg ulaganja: Sisak dobio novu zgradu županijske bolnice za 6,3 milijuna eura

Podsjetimo, u okviru Vladinog Programa stambenog zbrinjavanja na temelju Sisačko – moslavačke županije planirana je izgradnja ukupno 36 zgrada s 666 stanova za što je u državnom proračunu osiguran iznos od 100 milijuna eura.  Od ukupno 36 zgrada, gradnja je započela na dvanaest zgrada u Sisku, dvije u Topuskom te po jednoj zgradi u Glini, Kutini, Jasenovcu i Sunji.

Ukupno će se na području Sisačko – moslavačke županije izgraditi 56 višestambenih zgrada s 974 stanova koji će prvenstveno poslužiti za privremeni smještaj stradalnika potresa, a po obnovi njihovih domova oni će iseliti te će se stanovi koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i smještaj obitelji u potrebi.

Višegodišnji radovi na 42 kilometra dugoj dionici autoceste između Zagreba i Siska, ugledali su svoju završnu fazu. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap