Pretraga

[FOTO] Kreće milijunska rekonstrukcija dubrovačkog hotela Adriatic: S dvije prelazi na četiri zvjezdice

A- A+

Hotelska grupacija Maestral iz Dubrovnika najavila je veliki investicijski ciklus u slijedećih nekoliko godina. Hotel Adriatic prva je najavljena investicija, koja će hotel sa sadašnje dvije zvjezdice pretvoriti u elegantan hotel kategorije četiri zvjezdice, istovjetnog kapaciteta od 140 luksuznih smještajnih jedinica s pogledom na more ili park šumu Petka.

Hotel Adriatic | Foto: Maestral hotelska grupacija

Osim toga, na pet etaža, visine do 21,99 m, planira se i moderan restoran s prostranom taracom,‘shopping’ promenada, plaža i brojni popratni sadržaji. Hotel će imati i vlastitu garažu. Najveća atrakcija ovog hotela bit će ‘infinity’ krovni bazen i ‘rooftop’ bar.

Hotel Adriatic | Foto: Maestral hotelska grupacija

Najavljena i adaptacija ‘Uvale’

U isto vrijeme započet će i adaptacija Hotela Uvala, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 51 smještajne jedinice, a planirana je obnova interijera, smještajnih jedinica, wellness i spa centra te drugih sadržaja hotela. Planirana investicija rekonstrukcije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala iznosi 150 milijuna kuna.

Za rekonstrukciju hotela Adriatic ishodovana je građevinska dozvola te odmah po njenoj pravomoćnosti pristupit će se planiranju investicije. Početak radova planira se u jesen ove godine nakon završetka turističke sezone. Novi hotel Adriatic poželjet će dobrodošlicu gostima krajem 2023. godine.

Hotel Adriatic | Foto: Maestral hotelska grupacija

Hotel Adriatic | Foto: Maestral hotelska grupacija

Investicijski ciklus se nastavlja

Po završetku rekonstrukcije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala investicijski ciklus hotelske grupacije Maestral planira se nastaviti rekonstrukcijom wellness hotela Vis, za kojeg je u tijeku ishodovanje potrebnih dozvola, i podizanje kategorije sa sadašnje tri na pet zvjezdica.

– Rekonstrukcijom hotela Adriatic, koji će se s postojeće dvije zvjezdice preobraziti u elegantan hotel, kategorije četiri zvjezdice, te ulaganjem u kvalitetu usluga i servisa, podižemo ljestvicu kvalitete dubrovačke turističke ponude s još jednim luksuznim hotelom koji će izravno doprinijeti gospodarskom rastu cijele destinacije kao i hotelske grupacije Maestral, istaknuo je Joško Prkačin, predsjednik uprave grupacije.

Izdvojeni članak

Imperial Riviera akvizirala tri nova hotela u Dubrovniku za 95 milijuna eura

 

Copy link
Powered by Social Snap