Pretraga

Izvodili radove bez odobrenja projektanata: Došlo do pucanja sajli, teško ozlijeđen radnik

A- A+

U ožujku ove godine je došlo do nesreće na radu u Rijeci, prilikom koje je teško ozlijeđen radnik. Nesreća je mogla biti spriječena, ali odgovorne osobe su odlučile krenuti u izvođenje građevinskih radova bez konzultacije i odobrenja predstavnika projektanata.

skela

Skela | foto: Unsplash

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 31 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u svezi s kaznenim djelom opasnog izvođenja građevinskih radova.

Izdvojeni članak

Policija pronašla tijelo građevinskog radnika (60): Uhićen osumnjičenik

Spomenuti su u ožujku ove godine u svojstvu odgovornih osoba na jednom od gradilišta na području Rijeke postupali u suprotnosti s odredbama Zakona o zaštiti na radu. Naime, osumnjičenici su izvodili građevinske radove bez prethodne konzultacije i odobrenja predstavnika projektanata te je došlo je do pucanja dijela betonskog segmenta i sajli uslijed čega su spomenutom radniku nanijete teške tjelesne ozlijede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

skela
Share via
Copy link
Powered by Social Snap