Pretraga

Kamgrad raskinuo ugovor od 432 milijuna kuna za obnovu Dječje bolnice Srebrnjak

A- A+

Građevinska tvrtka Kamgrad čiji je vlasnik Dragutin Kamenski raskinuo je ugovor za gradnju Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak. Projekt vrijedan 432 milijuna kuna kojeg 85% financira Europski fond za regionalni razvoj propada jer investitor nije ispunio ugovorne obveze, a bivši ravnatelj sve nade polaže u grad Zagreb.

Foto: www.bolnica-srebrnjak.hr

U sklopu Dječje bolnice Srebrnjak u srpnju prošle godine započela je izgradnja Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM). Projekt je vrijedan 432 milijuna kuna, od čega se 85% sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Jedini pedijatrijski translacijski centar u Europi trebao je biti opremljen kao zgrada površine 14.523 m2, funkcionalno povezana s postojećom zgradom bolnice. Time bi Dječja bolnica Srebrnjak iz pedijatrijske bolnice prešla u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti. No, izvođač građevinskih radova Kamgrad je raskinuo ugovor s bolnicom pa su radovi stali.

Izdvojeni članak

Projekt vrijedan 432 milijuna kuna: Kreće gradnja Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Investitor nije ispunio ugovorne obveze

– Točno je. Raskinuli smo ugovor s Dječjom bolnicom Srebrnjak, koja je glavni investitor te Gradom Zagrebom, koji je osnivač bolnice. Pokušava se naći rješenje problema, no nisam siguran da će se to dogoditi. Riječ je o brojnim problemima, investitor nije ispunio ugovorne obveze investitora. Od dokumentacije pa do redovnog plaćanja troškova. Nije riješio sve potrebne aktivnosti za održanje ugovornog roka. Dakle, onemogućavali su nas da sve završimo do predviđenog roka, izjavio je vlasnik Kamgrada Dragutin Kamenski.

Kamenski je dodao kako su završili dio građevinske jame, a kamioni tvrtke napustili su gradilište još prošli tjedan. Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj bolnice, a trenutno zamjenik voditeljice projekta translacijskog centra, zadnje nade polaže u grad Zagreb jer tvrdi da je gradonačelnik u kampanji najavljivao značajnost projekta navodeći kako se radi o najvrjednijem. Nogalo dodaje kako se u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje (SAFU) održao sastanak na tu temu koji nije dobro prošao i da je projekt potpuno ugrožen, piše 24sata.

Copy link
Powered by Social Snap