Pretraga

Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel u BIH

A- A+

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva. U projekt je ušla sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja siječnja te bi zajedno trebali doći na finalni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad.

Skijalište | Unsplash

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze sa tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti.

Kako saznaje, skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađen hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar. Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pao prvi snijeg na Sljemenu, iz grada nam odgovorili o početku rada žičare

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za da će podržati takav projekt ukoliko dođe do realizacije te da bi to bilo veoma značajno za razvoj turizma na ovom području.

Treba podsjetiti da se o ideji izgradnje ski-staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikada nije došlo.

Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel u BIH
Share via
Copy link
Powered by Social Snap