Pretraga

Nastavljaju se veliki radovi u Puli: Najavljena nova rekonstrukcija infrastrukture grada

A- A+

Nakon dovršetka radova rekonstrukcije Premanturske ceste, Wolffove ulice i početka radova rekonstrukcije Valdebečkog puta u Puli kreću novi radovi i to još jedne rekonstrukcije prometne infrastrukture. Uvođenjem u posao izvođača radova službeno je započeo teći rok od 120 dana za završetak novog pulskog projekta.

Radovi u Puli | foto: Grad Pula

Projekti rekonstrukcije prometne infrastrukture provode se kako bi se građanima osigurala veća prometna sigurnost.

Rekonstrukcija prve dionice Paduljskog puta u dužini od 550 metara novi je infrastrukturi projekt Grada Pule. U novi projekt rekonstrukcije prometne infrastrukture grada uveden je i izvođač radova, trgovačko društvo Cesta d.o.o., čime je službeno započeo teći rok od 120 dana za izvršenje radova.

O vrijednosti novog gradskog projekta sporazumno su se dogovorili Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o. i to za iznos od gotovo šest milijuna kuna.

Novi standardi života u Puli

Odabrani izvođač radova Cesta d.o.o. uskoro će početi s pripremnim radnjama rekonstrukcije Paduljskog puta. One će obuhvaćati označavanje položaja svih instalacija, uklanjanje zelenila te uspostavu privremene regulacije prometa.

Radovi rekonstrukcije 550 metara puta obuhvaćat će i izgradnju nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, ali i izgradnju vodovodne mreže i sustava javne odvodnje.

Izdvojeni članak

Milijuni tek dolaze: Više od milijardu kuna promijenilo je istarsku cestovnu infrastrukturu

Novi gradski projekt komentirala je i Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pule, ujedno i kandidatkinja na predstojećim lokalnim izborima.

– I ovaj projekt je rezultat kvalitetne suradnje s našim sugrađanima i mjesnim odborom zahvaljujući čemu se omogućuje jasno razlučivanje potreba te samim time i formiranja programa kojim takve projekte uspješno implementiramo. Ovim pokazujemo da i u ovim okolnostima uspijevamo optimalno doprinijeti kvaliteti i standardu življenja u našem gradu, navodi Puh Belci.

Nadzor radova rekonstrukcije Paduljskog puta obavljat će trgovačko društvo Via ing d.o.o.

Copy link
Powered by Social Snap