Pretraga

Nedaleko od Zagreba pravi graditeljski boom: Na sedam gradilišta radi se punom parom

A- A+

Na manje od 50 kilometara udaljenosti od Zagreba smjestila se općina Veliko Trgovišće. Skoro pet tisuća stanovnika ove općine postali su svjedoci pravog graditeljskog boom-a. Naime, trenutno se ondje aktivira čak sedam velikih gradilišta kojima ova mala općina korača ka velikoj budućnosti.

Veliko Trgovišće | foto: Općina Veliko Trgovišće

Trenutno je u Velikom Trgovišću otvoreno ili pred otvaranjem čak sedam gradilišta.

Promjenama prostornog plana Velikog Trgovišća na područje ove općine dolaze dvije velike tvrtke, koje će ondje imati i svoje sjedište. Ali to nisu jedini građevinski radovi.

Naime, u Velikom Trgovišću itekako se radi. Od projekta izgradnje sportskog centra pa sve do proširenja groblja, a u planu su i izgradnja reciklažnog dvorišta, obnova i proširenje javne rasvjete i novo parkiralište.

Dolazak investitora

Promjenom prostornog plana Općina Veliko Trgovišće dovela je na ovo područje i nove investitore.

– Želim im dobrodošlicu i veseli me činjenica što smo im promjenom prostornog plana omogućili uvjete gradnje i u ovo vrijeme korona krize i nekakvih restrikcija koje nas iz dana u dan prate, mi gradimo punom parom, rekao je za portal Zagorje načelnik općine Robert Greblički.

Načelnik se nada novim natječajima Ministarstva regionalnog razvoja, jer, kako kaže, bez firmi, tvornica, radnih mjesta ni mi svi ne možemo dalje.

– Mislim da je ovo ispravan put kojim treba nastaviti i u budućnosti i da će Veliko Trgovišće zaista biti mjesto gdje se zadržavaju investitori, ali i po svemu sudeći gradnjom privatnih stambenih zgrada da smo postali poželjno mjesto za život na čemu smo i proteklih godina radili kako bi osigurali uvjete našim investitorima i za privatne i poslovne investicije, dodao je Greblički.

Izdvojeni članak

Stigla uporabna dozvola: Reciklažno dvorište vrijedno preko 4,5 milijuna kuna na korak do otvaranja

Uskoro novi projekti

Općina Veliko Trgovišće uskoro će krenuti i s projektom izgradnje reciklažnog dvorišta. Riječ je o projektu prijavljenom Fondu za zaštitu okoliša, a za kojeg je ostvareno i sufinanciranje od 3,4 milijuna kuna, dok je sveukupna vrijednost projekta šest milijuna kuna.

A gradi se i sportski centar, projekt vrijedan čak pet milijuna kuna. Novi kompleks, koji se gradi uz zgradu škole, imat će dva košarkaška igrališta, igralište za badminton, nogometno igralište, rukometno igralište, igralište za odbojku na pijesku i površine za dječju igru te nekoliko staza za trčanje.

Copy link
Powered by Social Snap