Pretraga

Stigla uporabna dozvola: Reciklažno dvorište vrijedno preko 4,5 milijuna kuna na korak do otvaranja

A- A+

Nakon završetka radova na Reciklažnom dvorištu ‘Orišac’, stigla je i ishođena uporabna dozvola. Reciklažno dvorište vrijedno preko četiri milijuna kuna ovim je činom došlo na korak do stavljanja u funkciju.

Reciklažno dvorište Orišac | foto: Grad Split

Novim reciklažnim dvorištem, nakon njegova otvaranja, upravljat će tvrtka Čistoća.

Završetkom radova izgradnje novog reciklažnog dvorišta do kraja se privodi projekt vrijedan četiri milijuna i 600 tisuća kuna na području grada Splita. Ubrzo nakon kraja radova stigla je i pravomoćna uporabna dozvola što je dvorište dovelo do korak do stavljanja u funkciju i otvaranja.

Izgradnju novog Reciklažnog dvorišta Orišac izvodila je tvrtka Kavelj d. o. o., a njihov stručni nadzor provodila je tvrtka Meritum – inženjering d. o. o.

Reciklažno dvorište Orišac | foto: Grad Split

Još uporabnih dozvola

No, nije Reciklažno dvorište Orišac jedino koje je dobilo uporabnu  dozvolu. U prosincu 2020. godine stigla je i dozvola za Reciklažno dvorište Pujanke, a u veljači 2021. godine za Reciklažno dvorište Kopilica.

Izdvojeni članak

Besplatno odlaganje otpada: Na otoku sagrađen ‘zeleni otok’

– Ukupna vrijednost prijavljenog projekta Reciklažno dvorište Pujanke iznosi 3.499.771,00 kuna s PDV-om, a ukupna vrijednost prijavljenog projekta Reciklažnog dvorišta Kopilica iznosi 5.195.042,20 kuna s PDV-om. Nakon evaluacije i potpisanog Ugovora o sufinanciranju, očekuje se sufinanciranje od strane EU u iznosu od 85 posto, navode iz Grada Splita.

Reciklažno dvorište Orišac | foto: Grad Split

Copy link
Powered by Social Snap