Pretraga

Nesreća na radu: Strujni udar u trafostanici usmrtio radnika u Dugom Selu

A- A+

Od posljedica strujnog udara 47-godišnji radnik preminuo je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu liječnici nakon nesreće na radu pokušali spasiti život. Nesreća se dogodila u trafostanici na području Dugog Sela.

Industrijska ulica u Dugom Selu | Google

Usprkos trudu liječnika 47-godišnjak nije preživio udar struje do kojeg je došlo oko 6:40 u subotu ujutro, prilikom obavljanja radova u trafostanici u Industrijskoj ulici, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

U Hrvatskoj od nesreća na radu godišnje prosječno pogine od 15 do 20 osoba, a najčešće nesreće se događaju u građevinarstvu i šumarstvu. Strujni udar je jedan od učestalijih uzroka nesreće. Primjerice 2020. godine 21 osoba je poginula od posljedica nesreće na radu dok ih je 362 teško ozlijeđeno. Prošle, 2021. godine od posljedica nesreće na radu poginulo je 17 radnika a 339 ih je teško ozlijeđeno.

U nedjelju 9. listopada došlo je do još jedne nesreće na radu kada je prilikom otklanjanja kvara na priključenom radnom stroju na traktoru, stroj zahvatio ruku 48-godišnjeg radnika. Nesreća se dogodila oko 18.30 sati u Vrbovcu, a 48-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Copy link
Powered by Social Snap