Pretraga

Novi kompleks zgrada u centru Zagreba na zemljištu bivše tvornice Kamensko

A- A+

Na prostoru bivše tvornice Kamensko u Reljkovićevoj ulici pored Trga Dr. Franje Tuđmana gradit će se kompleks zgrada. Tvornica nije u pogonu već desetak godina, a lokacija na kojoj se nalazi privukla je pažnju mnogih te je bilo pitanje vremena kad će ju se sravnati sa zemljom.

Reljkovićeva ulica | Google Karte

Tvornica se počela rušiti početkom ljeta, a planira biti srušena do jeseni ove godine. Tvornica je na odličnoj lokaciji, tik do Ilice te nekoliko stanica tramvajem do glavnog zagrebačkog trga. Preko puta tvornice i u budćnosti novih zgrada, nalazi se velika zelena površina na trgu prvog hrvatskog predsjednika. Veliki park dodaje na vrijednosti zemljišta i čudno je što se već prije nisu krenuli graditi stambeni prostori.

Zamljište je prvotno kupila tvrtka Anni Aurei u vlasništvu tvrtke Radnik iz Križevaca. Zemljište je koštalo 24 milijuna kuna, ali su zemljište prodali tvrtki Alfa stan centar za nepoznat iznos. Firma Radnik plasirala se na petom mjestu najuspješnijih građevinskih firmi u Hrvatskoj po ukupnom prihodu. Popis od top 20 firmi na kojoj se nalazi Radnik možete pogledati ovdje.

Alfa stan planira kroz dvije godine izgraditi stambene objekte. Iskop za temelje bi se radio do veljače 2022. godine, a zatim bi se krenulo u izgradnju zgrada. Projektant je arhitektonski studio Njirić plus arhitekti. Projekcijski nacrt će izaći uskoro s cijenama kvadratnih metara i više detalja. Novogradnja je u Zagrebu postala traženija nego prije zbog nedavnih potresa i povjerenja u konstrukcije novih građevina.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap