Pretraga

Rimac potpisao ugovor sa Svetom Nedeljom za kampus: ‘Htjeli smo da to bude nešto posebno’

A- A+

Mate Rimac, pri potpisivanju ugovora nakon kojega može krenuti u gradnju kampusa, kazao je kako je kampus prijeko potreban s obzirom na velike planove koje imaju, dok je gradonačelnik Dario Zurovec kazao kako je ova investicija najznačajnija, ne samo za Svetu Nedelju nego za ovaj dio Hrvatske.

Danas su Grad Sveta Nedelja i tvrtka Rimac Automobili potpisali ugovor nakon kojeg može početi izgradnja Rimac kampusa.

Potpisnici ugovora bili su  i Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili d.o.o. i Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje.

– Ova je investicija najznačajnija, ne samo za Svetu Nedelju nego za ovaj dio Hrvatske, definitivno nećemo biti poznati samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, za to je najviše zaslužan Mate Rimac, kazao je gradonačelnik Svete Nedelje.

Saborski zastupnik Davor Nađi, koji je i sam prisustvovao potpisivanju, istaknuo je kako je ovaj projekt sinergija javnog i privatnog sektora.

– Ovo je primjer koliko Hrvatska može ići naprijed kada se investicije ne koče nego ih se podržava. Naš privatni sektor globalno je konkurentan, a ovo je primjer kako se u Hrvatskoj može uspjet, rekao je Nađi. Istaknuo je kako javni sektor mora podržavati privatni kako bi se ostvarivale investicije: – Najtransparentniji investitor radi investiciju u najtransparentnijem gradu u Hrvatskoj. Ovo je projekt globalnih razmjera koji kao svjetionik može privući investicije u našu zemlju.

Izdvojeni članak

[FOTO] Rimac predstavio futuristički kompleks u Svetoj Nedjelji: Bit će gotov do 2023., a evo kako će izgledati

Spoj visoke tehnologije i prirode

Sam Mate Rimac kazao je kako im je kampus prijeko potreban jer imaju velike planove, te trebaju puno prostora.

– Htjeli smo da to bude nešto posebno. Htjeli smo da bude spojena visoka tehnologija i priroda, vjerojatno će to biti jedini takav objekt otvoren za javnost, ali sve gradimo oko zaposlenika, od uvjeta za rad, da je energetski učinkovito i bez utjecaja na okoliš, da sami generiramo svoju energiju. Ali i dodatne stvari poput vrtića i teretana. Spremni smo za predaju lokacijske dozvole i želimo raditi puno parom, želimo samo što prije to riješiti, kazao je Rimac.

Otvorenju se kaže, nada 2023. godine i da će do tada sve ići glatko.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Rimac pokazao novi ured u Zagrebu koji zauzima više od četiri tisuće kvadrata

Budućnost kampusa

Copy link
Powered by Social Snap