Pretraga

[FOTO] Rimac predstavio futuristički kompleks u Svetoj Nedjelji: Bit će gotov do 2023., a evo kako će izgledati

A- A+

Nova lokacija Rimac Automobila primiti će više od 2.500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100 posto, stoga je lokacija podijeljena na dva različita područja. Prva je zgrada sjedišta tvrtke, gdje će se nalaziti glavne funkcije, upravljanje te istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa, tvrtke za proizvodnju električnih bicikala, koju je također osnovao Mate Rimac.

Foto: Rimac Automobili

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električne automobile – Rimac Automobili, predstavio je novi kompleks koji će biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Rimac već sada surađuje s drugim velikim tvrtkama u automobilskoj industriji, poput Hyundaija, Kie i Porschea te su jedna od najistaknutijih tvrtki u usponu u automobilskoj industriji.

Foto: Rimac Automobili

Novi kampus gradit će se nedaleko njihovog sadašnjeg sjedišta u Svetoj Nedjelji na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m².

Izdvojeni članak

[VIDEO] Rimac pokazao novi ured u Zagrebu koji zauzima više od četiri tisuće kvadrata

Otvoren za javnost

Mate Rimac želio je da novo sjedište njegove tvrtke bude prava oaza za zaposlenike – prijateljsko, otvoreno i toplo, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem. Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna i dobrodošla, naglašavaju iz tvrtke.

Foto: Rimac Automobili

Jedna od ključnih vrijednosti Rimca je dobrobit i edukacija zaposlenika. Zbog toga su planirani igraonica, teretana i sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji je i livada s domaćim životinjama.

Foto: Rimac Automobili

S obzirom na to da su orijentirani na održivost, predviđena je i proizvodnja organske hrane u kampusu, kao i obilje zelenila za uživanje i zaposlenika i posjetitelja. Udovoljavajući želji tvrtke za višenamjenskim i prilagodljivim prostorima, na lokaciji će se nalaziti i gledalište, konferencijska dvorana i prostorije za edukaciju.

S obzirom na brz rast kompanije, lokacija je projektirana tako da se s vremenom može proširiti, a da se i dalje stapa sa svojim prirodnim okruženjem.

Izdvojeni članak

Mate Rimac gradi istraživački kampus u Kerestincu, oglasio se i gradonačelnik

Više od 2.500 zaposlenika

Nova će lokacija primiti više od 2.500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100 posto. Stoga je lokacija podijeljena na dva različita područja. Prva je zgrada sjedišta tvrtke, gdje će se nalaziti glavne funkcije, upravljanje te istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa, tvrtke za proizvodnju električnih bicikala, koju je također osnovao Mate Rimac.

Predviđena financijska ulaganja u projekt premašuju 200 milijuna eura. Početak izgradnje na novoj lokaciji očekuje se do kraja godine, a završetak je planiran 2023. godine.

Foto: Rimac Automobili

 

Copy link
Powered by Social Snap