Pretraga

Mate Rimac gradi istraživački kampus u Kerestincu, oglasio se i gradonačelnik

A- A+

Tvrtka Rimac Automobili jedina se javila na javni natječaj za osnivanje prava građenja za izgradnju proizvodnog pogona na gradskom zemljištu površine gotovo 200.000 metara kvadratnih u Kerestincu. Izgradnja proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa donjet će gradu više od milijardu kuna ulaganja i preko 700 novih dobro plaćenih poslova, kazao je gradonačelnik Dario Zurovec.

rimac

Mate Rimac | foto: Screenshot Davide Cironi

Čini se kako je ideja Mate Rimca o kampusu u Svetoj Nedelji sve bliža tome da postane stvarnost. Naime, nakon što je Grad Sveta Nedelja raspisao natječaj za zasnivanje prava građenja na terenu od ukupno 199 tisuća četvornih metara u Kerestincu, a za kojeg je predviđena gradnja proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa, koje bi se ugovorilo ugovorilo na 69 godina, oglasio se i sam gradonačelnik Grada Svete Nedelje koji je kazao kao se tvrtka Rimac Automobili jedina javila na javni natječaj.

Izdvojeni članak

Rimac korak do novog kampusa: Gdje će se nalaziti novi pogon vodeće hrvatske industrije

– Izgradnja proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa donosi našem gradu više od milijardu kuna ulaganja i preko 700 novih dobro plaćenih poslova.

Posebno nas raduje to što se radi o tehnologiji budućnosti koja će se dodatno razvijati i zapošljavati te velikom nacionalnom brendu koji već godinama osvaja i globalno tržište. Ova gradska uprava nastavit će vrijedno raditi na privlačenju ovakvih ulaganja i podizanju kvalitete života svih naših građana.

Mali podsjetnik, da se ranije ovako radilo, u IKEA-u bismo išli iza ugla, a ne na drugi kraj županije, napisao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje – Dario Zurovec na svom Facebook profilu.

Budućnost kampusa

Podsjetimo, između ostalog, natječaj predviđa i izgradnju proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, informacijskog i edukacijskog kompleksa koji bi uključivao sadržaje za korisnike i posjetitelje, poput restorana, a moguća je i gradnja manjeg hotela.

Dvorac bi se obnovio, a firma koja je flagship hrvatske industrije bila bi još reprezentativnija, rekao je Rimac prije dvije godine kada je i objavio namjeru gradnje kampusa.

Copy link
Powered by Social Snap