Pretraga

Rimac korak do novog kampusa: Gdje će se nalaziti novi pogon vodeće hrvatske industrije

A- A+

Grad Sveta Nedelja raspisao je natječaj za pravo građenja na jednoj od lokacija za koju je interes izrazio Mate Rimac koji bi ondje napravio svoj budući kampus. Prema natječaju pravo građenja ugovorilo bi se na 69 godina.

rimac

Mate Rimac | foto: Screenshot Davide Cironi

Grad Sveta Nedjelja objavio je javni natječaj za zasnivanje prava građenja na terenu od ukupno 199 tisuća četvornih metara.

Mate Rimac možda će uspjeti realizirati svoju ideju o kampusu u Svetoj Nedelji. Natječaj, koji je raspisao Grad Sveta Nedelja, raspisan je za zasnivanje prava građenja na terenu od ukupno 199 tisuća četvornih metara, a za kojeg je predviđena gradnja proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa. Pravo građenja ugovorilo bi se na 69 godina.

Godišnja naknada iznosila bi minimalno 0,10 kuna po kvadratu, što znači da bi investitor godišnje gradu plaćao gotovo 20 tisuća kuna.

Stari dvorac postaje centar industrije

Kako navodi poslovni.hr, riječ je o nekretninama koje je još 2019. godine država prenijela u vlasništvo Svete Nedjelje, a čijim se prostornim planom predviđa da se na području starog dvorca Erdödy u Kerestincu gradi razvojno-istraživački kampus poput Rimčeva.

Između ostalog natječaj predviđa i izgradnju proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, informacijskog i edukacijskog kompleksa koji bi uključivao sadržaje za korisnike i posjetitelje, poput restorana, a moguća je i gradnja manjeg hotela.

Izdvojeni članak

Rimac Automobili imaju novi dom za C_Two: 3LHD kreirao showroom budućnosti

Dvorac bi se obnovio, a firma koja je flagship hrvatske industrije bila bi još reprezentativnija, rekao je Rimac prije dvije godine kada je i objavio namjeru gradnje kampusa.

Prema podatcima o kriteriju bodovanja ponuda koje će pristići na natječaj navodi se i podatak o minimalnom ulaganju od 100 milijuna kuna, a takvim ulaganjem otvara se i najmanje 200 radnih mjesta. Sklapanje ugovora predviđa se u roku od 30 dana od odabira najbolje ponude, dok početak ulaganja mora krenuti u idućih 12 mjeseci.

Copy link
Powered by Social Snap