Pretraga

Propao Rimčev veliki projekt u BiH, stanovnici ga nisu htjeli

A- A+

Prema svemu sudeći propao je posao Mate Rimca u Bosni i Hercegovini. Nakon pobune mještana buškoblatskih sela Miši i Golinjevo, tvrtka Continental Adventure čiji je suvlasnik, povukla je zahtjev Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije i Gradu Livno o dodjeli koncesije nad površinom od 470.000 kvadrata. U dopisu o povlačenju istaknuto je kako je tvrtka imala namjeru ‘razvijati turizam i osigurati bolju budućnost za cijelu lokalnu zajednicu, posebno sela Miši i Golinjevo’, no da se od poslovnih aktivnosti vezanih za koncesiju odustaje zbog ‘velike podjele u javnosti’.

rimac

Mate Rimac | foto: Screenshot Davide Cironi

Nakon pobune mještana buškoblatskih sela Miši i Golinjevo tvrka Continental Adventure d.o.o, koja je u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze, u utorak 23. travnja,  posredstvom svog direktora Marina Mamuze, povukla je zahtjev Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije i Gradu Livno o dodjeli koncesije za površinu od gotovo 470.000 kvadrata, izvještava fenix-magazin.de.

– Obavještavamo vas o povlačenju našeg zahtjeva za dodjelu koncesije, napisao je Mamuza u svom dopisu u kojem je istaknuo ‘veliku podjelu u javnosti’  oko dodjele koncesije na obroncima Tušnice iznad sela Miši i Golinjevo.

Izdvojeni članak

Rimac ima novi projekt – u Dubaiju gradi luksuzni Buggati stambeni kompleks

U dopisu je Mamuza istaknuo kako je tvrtka imala namjeru ‘razvijati turizam i osigurati bolju budućnost za cijelu lokalnu zajednicu, posebno sela Miši i Golinjevo’, no da se od poslovnih aktivnosti vezanih za koncesiju odustaje.

Treba spomenuti i da odustajanje od koncesije nije umirilo stanovnike sela iznad Buškog jezera. Tako na Facebook stranici sela Miši, koja opširno piše o pobuni stanovnika sela Miši i Golinjevo, dominiraju zahtjevi da se tvrtki Continental Adventure zabrani daljnja prodaja zemljišta i gradnja kuća za odmor tvrtki. Naime, stanovnike brinu potezi bivšeg gradonačelnika općine Livno, Luke Čelana, koji je navodno proda 30.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta za 1 marku po kvadratu.

Stanovnici traže i da se preispita kako je poljoprivredno zemljište prodano tvrtki Continental Adventure po tako niskoj cijeni. Kao i kako je u vrlo kratkom roku moglo biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište.

Kao razlog zbog kojeg se protive novim građevinskim pothvatima navode da je područje bogato brojnim izvorima pitke vode. Između ostalog, na području je i planinsko jezero Val (Mandek) koje je najveći spremnik pitke vode u Hercegbosanskoj županiji. Spominju se i neistražena arheološka nalazišta na obroncima Tušnice.

Doznajte ovdje sve o Rimčevom projekt veznom uz štedljive baterije.

Copy link
Powered by Social Snap