Pretraga

Arhitekti pokazali kako će izgledati zgrada Infobipa po završetku projekta

A- A+

Najveća hrvatska softverska tvrtka Infobip u Zagrebu gradi još veći kampus od onoga koji je izgrađen u Vodnjanu. Projekt pod imenom Alpha Centauri proteže se na 20.000 četvornih metara, a osim ureda imat će i  stambene jedinice za nove zaposlenike koji će doći iz inozemstva, po uzoru na kampuse Silicijske doline. Kako će izgledati po završetku projekt arhitekata iz ureda Studio 3LHD, pogledajte u nastavku.

Kompleks se nalazi u blizini sjedišta hrvatske podružnice Microsofta i DHL-a I Foto: Studio 3LHD

Infobipov kampus koji je dobio ime Alpha Centauri nova je tipologija uredske zgrade u Hrvatskoj. Uz poslovne prostore, u sklopu kuće nalaze se i smještajne jedinice za zaposlenike koji iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku na edukaciju.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako napreduje gradnja hrvatske Silicijske doline

Zgrada je oblikovana stackingom – prostori različite namjene složeni su jedni na druge po visini. Uredi su smješteni na prve tri etaže zgrade, oko zajedničkog atrija čime je optimizirana komunikacija među zaposlenicima, stoji na stranicama arhitektonskog ureda Studio 3LHD.

Na sjevernom pročelju izgrađeno je sedam katova I Foto: Studio 3LHD

Javni prostori, krovna terasa s mnoštvom zelenila, restoran i dvorana za predavanja, povezuju poslovni i stambeni dio kampusa i nalaze se na četvrtom katu. Stambene jedinice grupirane su na sjeveru, a osunčani južni dio zelenog krova predviđen je za odmor, sport i rekreaciju.

Detaljan prikaz rasporeda kompleksa I Foto: Studio 3LHD

Zelenilo prisutno na pročelju organska je fasada koja s promjenom godišnjih doba mijenja svoj izgled, štiti zgradu od sunca i daje joj vizualni identitet.

Fasada koja s promjenom godišnjih doba mijenja svoj izgled I Foto: Studio 3LHD

Novi kompleks će se grijati i hladiti pomoću podzemnih voda, a bit će i prvi koji će u industrijskoj zoni Klare imati brzi internet provlačenjem dvaju optičkih kablova.

Emil Ferjančić, Infobipov menadžer za investicije i tehničko održavanje te voditelj projekta na gradilištu zagrebačkog kampusa Infobipa, ranije je za Novac rekao kako zgrada koju su izgradili ima armaturu koja je pojačana za oko 25 do 30 posto u odnosu na norme, što je nakon nedavnih potresa informacija koja je sigurno obradovala mnoge Infobipovce.

Unutrašnjost novog prostora Infobipa I Foto: Studio 3LHD

Podsjetimo, Infobip ima 50-tak ureda na svim kontinentima osim Antarktike, a njegove usluge, koje sežu od SMS-a preko sigurnosne platforme koju koriste Whatsapp i Viber pa sve do umjetne inteligencije, koristi čak 4 milijarde ljudi.

Prostor obgrljen zelenilom I Foto: Studio 3LHD

Zgrada koju su izgradili ima armaturu koja je pojačana za oko 25 do 30 posto u odnosu na norme I Foto: Studio 3LHD

Nakon izgradnje nove zgrade namjeravaju zaposliti 3000 novih radnika i nastaviti stvarati “engineering powerhouse” I Foto: Studio 3LHD

Share via
Copy link
Powered by Social Snap