Pretraga

Objavljen popis projekata gradova i općina koje će država subvencionirati

A- A+

Objavljen je javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i standarda. Na poziv je stiglo 354 prijava lokalnih jedinica, a samo jedna nije odobrena. Najmanji iznos sufinanciranja je 20 tisuća kuna, a najveći je 120 tisuća.

Dokumenti | Unsplash

Cilj raspisivanja samog poziva je poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave.

Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja 2022. do 1. lipnja 2022. godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih prijedloga. Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta.

Izdvojeni članak

Dovršeni radovi na novoj prometnici u Gospodarskoj zoni: Projekt vrijedan gotovo 13 milijuna kuna

Najmanji iznos sufinanciranja je 20 tisuća kuna, dok je najveći 120 tisuća. Neki od gradova koji su poslali prijavu su Vukovar, Knin, Imotski, Petrinja, Glina, Požega i Bjelovar. Popis svih gradova i općina kojima je odobrena prijava možete pročitati na kraju teksta.

Podnositelji zahtjeva za sufinanciranje odabranih projekata, po zaprimanju Odluke o sufinanciranju projekta, u roku od najviše 90 dana dužni su dostaviti ugovor s odabranim izvođačem/izrađivačem/dobavljačem nakon čega će s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine potpisati ugovor o sufinanciranju projekta.

U postupku ocjenjivanja bodovani su: stupanj razvijenosti lokaliteta, specifična obilježja i financijsku i operativnu sposobnost, svaki projektni prijedlog s obzirom na proračun i isplativost – opravdanost i održivosti – stupanj pripremljenosti i ukupan učinak realizacije.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap