Pretraga

Otvoreno gradilište druge POS zgrade u Đurđevcu, investicija vrijedna 1,6 milijuna eura

A- A+

U Đurđevcu je položen kamen temeljca za drugu stambenu zgradu koja će se izgraditi preko POS programa na Radničkoj cesti. Biti će izgrađeno 12 stanova s devet garaža i parkirališnim mjestima. Izvođač radova je Komfort d.o.o.

Đurđevac

Đurđevac | foto: Grad Đurđevac

Đurđevac dobiva još jednu POS zgradu na Radničkoj cesti koja bi trebala biti korak naprijed ka rješavanju problema stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na ovom području. Zgrada će sadržavati 12 stanova, te pripadajućih devet garaža i parkirališni prostor. Izvođača radova je tvrtka Komfort d.o.o., a za nadzora je angažiran STUDIO HM.

Prilikom svečanog postavljanja kamen temeljca, direktor APN-a Dragan Hristov rekao je kako bi zgrada trebala biti završena kroz 12 mjeseci. Ukupna vrijednost radova iznosi 1,6 milijuna eura, od čega su poticajna sredstva oko 400 tisuća eura. Predviđena cijena stana po metru kvadratnom iznosi 1.489 eura. Dodao je kako je riječ o fiksnoj cijeni koja se neće mijenjati.

Izdvojeni članak

POS gradnja stiže i na Hvar: Konačno stvoreni preduvjeti

Grad Đurđevac i APN do sada su uspješno realizirali izgradnju jedne stambene zgrade POS-a u Radničkoj ulici, a u novi se projekt ušlo obzirom na velik interes mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja

–  Cilj ovog projekta je obiteljima s područja grada omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Napomenuto je kako Grad Đurđevac za realizaciju ovoga projekta osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok APN financira izgradnju.

Kako izgledaju novouseljeni POS stanovi u Martinkovicu pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap