Pretraga

POS gradnja stiže i na Hvar: Konačno stvoreni preduvjeti

A- A+

Stambene jedinice iz sektora poticane stanogradnje gradit će na predjelu Šamoreta Dolac, odnosno na zemljištu koje je za ovu namjenu osigurao Grad Hvar. Ugovori su potpisani između Grada i APN-a, a sada se traži projektant.

obala duz otoka

obala duz otoka | foto: Freepik, wirestock

Potpisan je ugovor između Grada Hvara i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) kojim se s mrtve točke konačno pomaknuo projekt izgradnje POS stanova na najsunčanijem hrvatskom otoku. Ugovor su potpisali Dragan Hristov, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i gradonačelnik Hvara Rikardo Novak.

Svečanosti potpisivanja predugovora, koji je važan korak u nastavku zahtjevnog projekta započetog prije dvije godine, prisustvovali su i Josipa Tokić, pomoćnica direktora APN-a i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Hvara Nino Pijanović.

Izdvojeni članak

Građevinska inspekcija najavila: Kreće rušenje bespravnih objekata na Braču, Hvaru i u Istri

Kako izvještavaju iz APN-a, u daljnjoj realizaciji Programa POS-a na području Grada Hvara slijedi prijenos zemljišta na APN te raspisivanje javne nabave za odabir projektanta od strane Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Kako doznajemo, POS stanovi u Hvaru graditi će na predjelu Šamoreta Dolac. Prve reakcije otočana su pozitivne, iako mnogi još uvijek podsjećaju na potencijalne neregularnosti prilikom donošenja konačne liste prvenstva za POS na Hvaru u siječnju ove godine.

Veliki interes za POS stanove je i u Karlovcu gdje je nedavno objavljena konačna lista prvenstva.

Copy link
Powered by Social Snap