Pretraga

Otvoreno gradilište velike parkirne garaže na top lokaciji uz more

A- A+

Započela je izgradnja opatijske garaže Gorovo. Parkiralište Gorovo početkom tjedna  zatvoreno je za korisnike, a vozila su zamijenili radni strojevi izvođača radova. Investitor izgradnje garaže Gorovo je gradska tvrtka Opatija 21, a sredstva su osigurana kreditom HBOR-a u iznosu od 4,9 milijuna eura, uz jamstvo Grada Opatije. Izvođač radova je GP Krk, a rok za završetak radova je 14 mjeseci.

garaža Gorovo

garaža Gorovo | foto: Grad Rijeka

Izgradnja garaže Gorovo trebala bi riješiti goruće pitanje nedostatka parkirnih mjesta u središtu Opatije. Također, Gorovo bi ponovno trebalo zaživjeti kao javni prostor. U tu svrhu na vrhu garaže bit će konstruirano urbano igralište.

Projekt nove garaže Gorovo je izradila tvrtka Rijekaprojekt. Garaža će imati 221 parkirno mjesto na četiri etaže. Samo će jedna etaža biti iznad zemlje te se tako neće narušiti izgled vrijednog prostora.

Izdvojeni članak

Foto: Pogledajte pobjedničko urbanistiško rješenje za središte Opatije i Slatinu

Tlocrtna površna garaže je 2.049 kvarata, a bruto površina građevine 6.729 kvadrata na četiri etaže, od kojih je nulta etaža djelomično natkrivena, a etaža 1 nenatkrivena. Ulaz u garažu za donje etaže bit će iz Ulice Jurja Dobrile, a izlaz na spoju Ulice Vladimira Nazora i Ulice Drage Gervaisa. Etaža na prvom katu imat će vlastiti ulaz i izlaz s Ulice Drage Gervaisa.

U garaži Gorovo će biti 13 parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i 4 mjesta rezervirana za punionice za električna vozila. Garaža će biti betonske i armirano-betonske konstrukcije, a prema Ulici maršala Tita prikladno ozelenjena. Nakon izgradnje garaže, Ulica Vladimira Nazora postat će jednosmjerna i to u suprotnom smjeru u odnosu na trenutno odvijanje prometa.

Pogledajte ovdje kako je završila restauracija jedne od napoznatijih opatijski vila.

Copy link
Powered by Social Snap