Pretraga

Pogledajte kako izgleda novi Dom za starije u Labinu, gradila ga je tvrtka DeConte

A- A+

Izvođač građevinskih radova bila je labinska tvrtka De Conte koja je izabrana kao najpovoljniji ponuditelj nakon provedenog postupka javne nabave. Vrijednost investicije iznosi 4,77 milijuna eura.

Dom za starije Labin

Dom za starije Labin | foto: Grad Labin/M.Gabo

Nakon više desetljeća planiranja, pregovaranja i iščekivanja, izgradnja Doma za starije osobe Labin u završnoj je fazi. U naselju Katuri iznikla je suvremena, funkcionalna zgrada koja je arhitektonski sačuvala i obogatila ljepotu prirodnog prostora.

Mislilo se na sve

Dom Labin ima mogućnosti ponuditi smještaj za 50 starijih i nemoćnih korisnika različitog stupnja samostalnosti i pokretljivosti u sobama stambenog dijela i odjela pojačane brige i njege te 20 dnevnih korisnika. Iz Grada Labina ističu kako se nalazi na idealnoj poziciji, dovoljno blizu centru grada kako bi budući korisnici bili uključeni u gradska zbivanja, ali opet dovoljno udaljen od gradske vreve da im pruža potreban mir.

Na donjoj etaži zgrade nalaze se sobe za smještaj korisnika prvog i drugog stupnja, a u istočnom dijelu etaže je odvojen dio za smještaj korisnika četvrtog stupnja (Alzheimerova demencija). Korisnici ovog smještaja imat će direktan izlaz u izdvojeni dio vrta na nivou prizemlja. Na prvom katu su sobe za smještaj trećeg i četvrtog stupnja s popratnim sadržajima. Objekt na ovoj etaži također ima osigurane prostorije za gerijatrijsko palijativna skrb.

Izdvojeni članak

Dubrovnik dobiva novi Dom za starije i nemoćne: Pogledajte kako će izgledati

Slijedi tehnički pregled

Iz Gada Labina ističu kako je planiranje i gradnja Doma za starije bila dug i složen proces. Zbog čega je još veće zadovoljstvo što se projekt konačno primaknuo kraju.

– Dug i složen proces realizacije projekta Doma pri samom je kraju. Svi građevinski radovi su završeni, a u tijeku je isporuka i montaža namještaja i medicinske opreme  koji nije predmet tehničkog pregleda. Na objektu su također kontrole izvedenih radova od strane sudionika u gradnji i otklanjanje uočenih nedostataka te priprema dokumentacije potrebne za sazivanje tehničkog pregleda i izdavanje uporabne dozvole.

Idući mjesec raspisuju se prvi natječaji za zaposlenike, a prvi korisnici ulaze već krajem ove godine, poručuju iz Grada Labina. Valja napomenuti da je Labin jedan od samo šest gradova u Republici Hrvatskoj koji su se samostalno odlučili za izgradnju Doma za starije.

Dom za starije Labin | foto: Grad Labin/M.Gabo

Dom za starije Labin | foto: Grad Labin/M.Gabo

Tvrtka De Conte također je trenutno izvođač radova na nadogradnji pazinskog arhiva, pogledajte ovdje više o tom projektu.

Copy link
Powered by Social Snap