Pretraga

Polaganjem kamena temeljca krenula izgradnja nove osnovne škole vrijednosti preko 20 milijuna kuna

A- A+

Polaganjem kamena temeljca u zagrebačkom naselju Blato simbolički je započela gradnja novog područnog objekta OŠ Savski Gaj. Nova škola primit će učenike od prvog do četvrtog razreda, a imat će i opciju produženog boravka.

Polaganje kamena temeljca | foto: Grad Zagreb

Polaganjem kamena temeljca u zagrebačkom Blatu otvoreni su radovi područnog objekta osnovne škole.

Škola, čija je izgradnja započela jučer polaganjem kamena temeljca, bit će izgrađena na površini od 3,788 kvadratnih metara. Uz školu će se izgraditi i prateći vanjski sadržaji za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni, a roditelji i djeca imat će opciju produženog boravka nakon nastave.

Na polaganju kamena temeljca sudjelovala je i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Zagreba koja je naglasila da će izgradnjom novog objekta biti rasterećena OŠ Savski Gaj.

– Oko nas je mehanizacija, kranovi su posvuda i možemo vidjeti kako se u Zagrebu gradi. Za razliku od ostatka Hrvatske gdje se razredi, čak i škole nažalost gase,  u Zagrebu se djeca rađaju i mi za njih i za buduće generacije gradimo odgojno-obrazovnu infrastrukturu. Jer, imamo perspektivu i na nju smo iznimno ponosni, izjavila je Pavičić Vukičević.

Procijenjena vrijednost radova izgradnje nove škole bez PDV-a je 19.908.733,84 kune, a očekivani završetak izgradnje je prosinac 2021. godine.

Copy link
Powered by Social Snap