Pretraga

Polaganjem kamena temeljca započela izgradnja 84 POS stana za mlade obitelji u Umagu

A- A+

Svečanim polaganjem kamena temeljca u Umagu je službeno započela izgradnja četvrte stambene zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje. Zahvaljujući ovom programu za godinu i pol dana 250 građana Umaga zakoračit će u svoje nove domove.

pos stanovi

Polaganje kamena temeljca za POS stanove u Umagu | foto: Grad Umag

Izgradnja POS-ovih stanova trajat će 540 dana, a useljenje mladih obitelji očekuje se krajem 2022. godine.

Svečanim činom potpisivanja povelje i polaganja kamena temeljca u Umagu je jučer službeno započela izgradnja četvrte zgrade u okviru Programa poticane stanogradnje, odnosno POS-ovih stanova. Nova POS-ova zgrada bit će izgrađena u Ulici poduzetnika.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir.

pos stanovi

Potpisivanje povelje POS-ovih stanova u Umagu | foto: Grad Umag

POS-ovi stanovi za 250 građana Umaga

Nova umaška POS-ova zgrada sadržavat će 84 stana, a bit će izgrađena na čestici površine  6.601,00 kvadratna metra. Zgrada će se sastojati od šest nadzemnih etaža, prizemlja i pet katova, dva stubišta, dva zasebna ulaza te dva lifta.

– Za godinu i pol dana 250 će građana Umaga „zakoračiti“ u novo poglavlje svojeg života i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja, navode iz Grada Umaga.

Planirana 84 POS-ova stana uključuju:

  • 18 1,5-sobnih stanova,
  • 13 2-sobnih stanova,
  • 31 2,5-sobni stan,
  • 20 3-sobnih stanova te
  • dva 3,5-sobna stana.
Izdvojeni članak

Ustavni sud donio odluku: Vlasnici smiju prodavati POS-ove stanove ako su kupljeni prije novog zakona

– Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Pokretanjem četvrte po redu zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, na najbolji način potičemo razvoj demografije u našem gradu te podižemo kvalitetu života svoje zajednice, dodaju iz Grada.

Kroz Program poticane stanogradnje u Umagu su do sada izgrađena 122 stana u tri stambene zgrade.

– Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost. U Republici Hrvatskoj do sada je izgrađeno 8.350 stanova u 257 objekta u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna investicijska vrijednost za 8.350 stanova iznosi 4.3 mlrd kuna, a za što je RH putem poticajnih sredstava uložila 1.1 mlrd kuna, rekao je državni tajnik Željko Uhlir.

pos stanovi

Polaganje kamena temeljca za POS stanove u Umagu | foto: Grad Umag

Polaganjem kamena temeljca započela izgradnja 84 POS stana za mlade obitelji u Umagu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap