Pretraga

Potpisan ugovor od 44,7 milijuna kuna: Lučka uprava Šibenik dobit će novi terminal

A- A+

Ravnatelj Lučke uprave Šibenik, Paško Dželalija, je potpisao ugovor s izvođačem radova tvrtkom Minigradnja za izgradnju zgrade pomorsko – putničkog terminala u Šibeniku. Ugovor u iznosu od 44,7 milijuna kuna bez PDV-a potpisan je u ponedjeljak 29. kolovoza.

Ministar Butković na potpisivanju ugovora Lučke uprave Šibenik | MPGI

Projekt ‘Dogradnja gara Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala u luci Šibenik (III. faza zahvata). Potpisivanju ugovora prisustvovao je potpredsjednik Vlade ministar Butković. Radovi bi trebali trajati 22 mjeseca, a ministar je pohvalio grad Šibenik i njegov razvoj.

– Malo koji grad danas u Hrvatskoj je napravio ovakav progres i dalje se razvija. Naše Ministarstvo je sudjelovalo na brojnim projektima u gradu, tu je projekt Vrnaže koja je i pravi i jedinstveni primjer luke za komunalne vezove, zatim Poljana i garaža. To su projekti koji su promijenili grad, a takav će biti i ovaj, rekao je Butković.

Izdvojeni članak

U Rijeci potpisani ugovori o izvođenju radova: EU projekt vrijedan 1,76 milijardi kuna

Ministar je dodao kako je u Šibensko-kninskoj županiji u četiri godine u projekte na pomorskom dobru uloženo oko 50 milijuna kuna.

– Ovaj projekt koji zaista lijepo izgleda i ne nagrđuje vizuru grada Šibenika, a koji će sadržajno sigurno puno značiti i u funkcioniranju Lučke uprave i drugih službi koji će tu biti smještene, pokazuje opredjeljenje Vlade oko ulaganja u pomorsko dobro, obnovu riva i sadržaja i s time ćemo snažno nastaviti i u budućem razdoblju, dodao je ministar.

Izdvojeni članak

Naš najveći infrastrukturni projekt: Donosimo detalje o rekonstrukciji željezničke pruge

Na konferenciji za novinare ministar je odgovorio o daljnjim ulaganjima države i o financiranju ovakvih projekata. Rekao je kako bi teško Lučka uprava Šibenik sama uspjela financirati ovakav projekt bez pomoći države.

– Svi daljnji projekti i aktivnosti, koje želi raditi lučka uprava, mi kao ministarstvo, naravno i ja kao ministar, otvoreni smo za razgovor da sjednemo i vidimo kako zaokružiti daljnju financijsku konstrukciju. Tako da u ovom trenutku rano je govoriti o daljnjim fazama, budući da smo zaokružili sada ovu, i da će radovi krenuti i završiti kroz 22 mjeseca, kako je i predviđeno, zaključio je Butković.

Copy link
Powered by Social Snap