Pretraga

Puljak najavio početak izgradnje nove najljepše plaže u Splitu i Hrvatskoj

A- A+

Bivši gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, u novoj utrci za nastavak mandata, govorio je o svemu što se napravilo u Splitu proteklih deset mjeseci za uređenje Žnjana. Novi projekt trebao bi biti gotov do ljeta 2024. godine.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak | Grad Split

Nazvao je to najvećim projektom u Splitu koji je na ponos cijelom gradu i koji se radi prvenstveno zbog građana, zato će biti dobar i za goste. U zadnjih deset mjeseci, nabrojio je, formirali su stručno-operativni tim koji upravlja projektom, na javnom natječaju su zaposlili direktora firme Žnjan koja je dobila koncesiju Vlade kao i voditelja projekta, piše DalmatinskiPortal.

– Izvršili smo primopredaju projekta jer je Grad Split bio u posjedu dokumenata, ispravljene su razne nepravilnosti i zaostatci, usklađen je s drugim projektima koji se dotiču njega. Riješene su sve zapreke da se pristupi građevinskom dijelu i riješene su mnoge stvari u dogovoru s ministarstvima, rekao je Puljak.

Izdvojeni članak

Kandidat za splitskog gradonačelnika Đogaš (HDZ) bespravno je izgradio terasu u centru Splita

Zatim je objasnio u kojoj se fazi trenutno nalazi projekt i o skoroj predaji zahtjeva za šest građevinskih dozvola.

– U fazi smo da se radi sve što treba da se potpiše ugovor o koncesiji, a usklađivali smo planove da se ljetna sezona ne dovede u pitanje, rekao je Puljak.

Izdvojeni članak

Novi natječaj za izradu idejnog rješenja ‘Znanstveno-inovacijskog centra Sveučilišta u Splitu’

Prvi radovi će započeti u rujnu na cesti Ivana Pavla II., a do kraja 2022. godine trebali bi krenuti i radovi na ostalim dijelovima.

– Za sljedeću sezonu bi napravili prvu fazu projekta, plaže, šetnicu i biciklističke staze i sve drugo predviđeno. Ostatak projekta bi bio gotov za ljetnu sezonu 2024. godine, dodao je Puljak.

Sve ide po planu i programu.

– Kada se, nadam se, mi vratimo u Banovinu, tada bi tvrtka Żnjan i operativna skupina pristupili potpisivanju ugovora. Radi se i na zatvaranju financijskog okvira, objasnio je.

Izdvojeni članak

Zanimljiv dan u Splitu: Kako izvući bager odavde?

Dodao je i da su razgovarali o poskupljenju građevinskog materijala i utjecaju na projekt.

– Sve smo napravili da se cijeli projekt završi za dvije godine i da Split dobije najljepšu i najreprezentativniju plažu u Hrvatskoj na ponos građanima, zaključio je Puljak.

Copy link
Powered by Social Snap