Pretraga

Kandidat za splitskog gradonačelnika Đogaš (HDZ) bespravno je izgradio terasu u centru Splita

A- A+

Trenutačni HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš bespravno je izgradio terasu na krovu stare kamene kuće u centru Splita, a potom je godinama pokušavao legalizirati. Od Grada je tražio da se sagrađeni prostor ozakoni, no odbili su ga. Đogaš tvrdi kako nije poznavao zakone, a Državni inspektorat nije znao za slučaj. Glavni protukandidat na izborima mu je Ivica Puljak iz stranke Centar koji je nedavno podnio ostavku na dužnost gradonačelnika.

Zoran Đogaš screenshot

Zoran Đogaš | foto: screenshot YouTube

Trenutačni kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš bespravno je izgradio terasu na krovu stare kamene kuće u centru Splita, a potom je godinama pokušavao legalizirati. Index.hr piše kako su dobili dokumente koji svjedoče da je Đogaš tražio da mu se ilegalno sagrađeni prostor ozakoni, a Grad mu je to odbio. Iz gradskog Odjela za prostorno planiranje potvrđeno je kako je Đogašu izdano rješenje o odbijanju zahtjeva za legalizaciju.

Đogaš tvrdi da nije poznavao zakone

Rješenje o odbijanju zahtjeva za legalizaciju navodi dvije katastarske čestice, a na jednoj od njih nalazi se Đogašev stan u Sinovčića ulici u splitskom Varošu. U Rješenju piše da se odbija zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju nezakonito izgrađene zgrade, vezan za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za zahvat u prostoru, koji je Đogaš podnio 2012. godine, jer nije priložio potrebnu dokumentaciju sukladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, piše Index.hr. U istom dokumentu Grad je naložio Đogašu da svu potrebnu dokumentaciju dostavi u roku od 30 dana.

Index.hr je kontaktirao kandidata za gradonačelnika Splita koji im je isprva tvrdio da ne zna ama baš ništa ni o kakvoj bespravnoj gradnji u Varošu da bi kasnije zaključio da ipak nije riječ o bespravnoj gradnji. Potom je iznio da Grad ne smije davati Rješenje kojeg je on dao te da on ima sve papire. Na kraju se opravdao da je ipak pogriješio te da se kaje jer nije poznavao zakone.

Izdvojeni članak

Novi natječaj za izradu idejnog rješenja ‘Znanstveno-inovacijskog centra Sveučilišta u Splitu’

Državni inspektorat ne zna za slučaj

Index.hr se obratio i Državnom inspektoratu, a oni su im poručili da ne znaju za slučaj, no da će napraviti izvide.

– U dijelu upita iz nadležnosti Državnog inspektorata možemo vas obavijestiti kao Državni inspektorat nije zaprimio prijavu koja bi se odnosila na navedenu lokaciju te slijedom navedenoga na istoj građevinska inspekcija nije postupala. Temeljem vašega upita, kojega smatramo prijavom, bit će obavljen inspekcijski nadzor, poručili su iz Inspektorata za Index.hr.

Copy link
Powered by Social Snap