Pretraga

Rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj dodijeljena projektantima osječke Opus Arene

A- A+

Nakon što su svoje arhitektonske sposobnosti pokazali na projektiranju Opus Arene u Osijeku, inovativnom timu stručnjaka iz građevinske tvrtke Sirrah projekt dodijeljena je rekonstrukcija Stadiona Kranjčevićeva na zagrebačkoj Trešnjevci. Osječka tvrtka, otprije poznata hrvatskoj javnosti po projektiranju sportskih objekata, za posao u Zagrebu dobit će 300.000 eura. Procjenjuje se da je ukupna vrijednost rekonstrukcije stadiona 23 milijuna eura, a radovi bi trebali završiti tijekom 2025. godine.

stadion zagreb

Stadion Zagreb | foto: Grad Zagreb

Građevinska tvrtka Sirrah projekt iz Osijeka odabrana je kao pobjednik javne nabave izrade glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije stadiona NK Zagreb u Kranjčevićevoj, na kojem trenutno treniraju NK Rudeš, NK Zagreb i nogometni prvoligaš NK Lokomotiva. Riječ je o stručnom timu koji je isti posao odradio pri izgradnji Opus Arene u gradu na Dravi. Za posao rekonstrukcije stadiona u Zagrebu dobit će 300.000 eura plus PDV.

Prema informacijama portala Nacional.hr, iz Grada Zagreba su u 2024. godini za radove na trešnjevačkom stadionu u Ulici pjesnika u proračunu predvidjeli tri milijuna eura, a nakon izrade glavnog i izvedbenog projekta sljedeći korak će biti i javna nabava kojom će se tražiti izvođač radova.

Radovi bi tako trebali početi sljedeće godine te bi trebali biti završeni tijekom 2025. godine. Ukupna vrijednost rekonstrukcije je procijenjena na 23 milijuna eura.

Izdvojeni članak

FOTOGALERIJA: Rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj – imat će 12 tisuća mjesta, koristit će ga i Dinamo

Stadion na kojem treniraju veliki hrvatski nogometni klubovi bit će proširen dogradnjom tribina i njihovim spuštanjem do travnjaka. Tribine će se dograditi na istoku, sjeveru i jugu, odnosno podići će se kapacitet stadiona na ukupno 12 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta. Uredit će se i okolišna infrastruktura.

Predviđeno je da stadion u Kranjčevićevoj rekonstrukcijom postane samoodrživ te kao takav jedan od najmodernijih i najzelenijih projekata u Zagrebu. Na površini krova od 4.000 kvadrata biti će postavljeni solarni paneli koji će davati 600 kilovat sati godišnje. Riječ je o investiciju od 500 tisuća eura, a prema stručnoj procjeni povrat će biti ostvaren u razdoblju od 2,5 do 10 godina.

Ovdje pronađite presjek svih zagrebačkih stadiona kroz povijest. Prvi su se pojavili krajem 19. stoljeća.

Copy link
Powered by Social Snap