Pretraga

Sinj gradi moderan ‘family point’, na 802 kvadrata sadržaji vrijedni 150 tisuća eura

A- A+

Izgradnja novog ‘family pointa’ u Sinju, kojem će u cilju među najmlađim građanima potaknuti psihofizički razvoj i socijalizaciju, u punom je jeku. Ovaj inovativni projekt stavlja Sinj na kartu gradova koji brinu o svojim najmlađim građanima, nudeći im siguran, poticajan i kreativan prostor za igru i učenje. Grad će za ovaj projekt koji će se protezati na 802 kvadratna metra, izdvojiti 151.217 eura.

Family point Sinj

Family point u Sinju | Foto: Grad Sinj

Uzbudljive vijesti stižu iz grada Sinja, gdje je počela izgradnja novog ‘family pointa’ namijenjenog poticanju psihofizičkog razvoja djece i socijalizaciji u vrijednosti većoj od milijun kuna. Objekt na Trgu Gojka Šuška uz sportsku dvoranu Ivica Glavan – Ićo, bit će podijeljen na tri zone, fitness zonu, dječje igralište te sportsku i piknik zonu. Prostor koji je potreban za realizaciju projekta iznosi 802 metra kvadratna.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Profesionalna deformacija: Kada sigurnost na radu posjeti dječje igralište

‘Family point’ bit će opremljen raznim vrstama igrački i sportskih sprava. Dječje igralište imat će osam sprava od kojih su četiri namijenjene za djecu manjeg uzrasta, a preostale četiri za djecu većeg uzrasta. U središnjem dijelu dominirat će fontana s betonskom pločom u obliku alke. Sportska zona bit će opremljena umjetnom travom, mini arenom i košem za košarku, a podloga će biti od umjetne trave. Piknik zona imat će dvije klupe u čijoj je neposrednoj blizini i školica, a podloga će biti betonsko opločenje.

Family point Sinj

Family point u Sinju | Foto: Grad Sinj

Iz Grada su dodali da će Fitness zona biti opremljena s dvije fitness sprave i sprave za vanjsku teretanu te antistres gumenom pločom debljine 4,5 cm. Grad će za ovaj projekt izdvojiti 151.217 eura, a iz europskih sredstava dobio je 73.000 eura. Radovi bi prema procijenama trebali završiti za četiri mjeseca.

Sinj neće biti jedini grad s modernim dječjim igralištem. Jedno takvo u Vodicama dobilo je čak i nagradu za najbolji dizajn. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap