Pretraga

Škola čija je zgrada oštećena u potresu dobiva novi dom i to u nekadašnjem Učeničkom domu

A- A+

U prošlogodišnjem potresu oštećena je i zgrada Hotelijersko-turističke škole u centru Zagreba. Kako bi učenici mogli pohađati nastavu započeli su radovi rekonstrukcije nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića koji će sada postati novi dom ove zagrebačke srednje škole.

Učenički dom Luka Botić | foto: Grad Zagreb

Rekonstrukcijom nekadašnjeg Učeničkog doma osigurat će se nove prostorije za polaznike Hotelijersko-turističke škole čija je zgrada u Frankopanskoj ulici oštećena u prošlogodišnjem potresu.

U ime Grada Zagreba na otvaranju radova na rekonstrukciji Učeničkog doma prisustvovao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji je tom prilikom naglasio da su radovi započeli još tijekom 2018. godine, ali su obustavljeni zbog stečaja izvođača.

– Raspisali smo novi javni poziv i natječaj, odabran je novi izvođač i danas započinje nastavak radova, dodao je Lovrić na otvaranju radova uz napomenu da će radovi trajati 12 mjeseci te da roditelji, profesori i učenici mogu redovito pratiti plan izgradnje.

Novi objekt omogućit će održavanje moderne nastave

Novi objekt Hotelijersko-turističke škole komentirala je i ravnateljica Zdravka Krpina.

– Dobit ćemo moderne prostorije na izuzetno dobroj lokaciji, blizu su Autobusni i Glavni kolodvor, a naši će učenici imati sve uvjete za modernu nastavu i za marljivo učenje kako bi se pripremili za karijeru u ovom bitnom sektoru hrvatskog gospodarstva.

Osim radova na samom objektu projekt predviđa i uređenje zelene površine, igrališta, pješačke površine te parkirnog prostora s 26 mjesta. Procijenjena vrijednost rekonstrukcije Učeničkog doma je 30 milijuna kuna bez PDV-a.

Izdvojeni članak

Tehnička škola pokrenula milijunski projekt: Vojarna postaje centar za robotiku i svemirske tehnologije

Copy link
Powered by Social Snap