Pretraga

Spajaju se Zagreb i Bjelovar: Otvoreni radovi na zadnjih 12 kilometara prometnice

A- A+

Na dan Grada, u Bjelovaru je službeno otvoren početak radova na zadnjih 12 kilometara prometnice koja će spojiti Bjelovar i Zagreb. Kada se kroz 30 mjeseci dovrše radovi, Bjelovarsko-bilogorska županija više neće biti jedina u Hrvatskoj bez ijednog kilometra brze ceste.

Bjelovar | foto: screenshot Youtube

Na otvaranju radova su bili predsjednik Vlade, Andrej Plenković, i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković. Ministar je istaknuo kako je riječ o investiciji od 400 milijuna kuna, a brza ceste neće završiti u Bjelovaru, nego će se nastaviti preko Virovitice do granice s Mađarskom u Terezinom Polju.

Brza cesta će u Bjelovaru biti dvotračna i imati dva izlaza – jedan u prigradskom naselju Gudovac, a drugi u Korenovo. Očekuje se da već u listopadu počnu radovi na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom, na podravskom kraku brze ceste. Na otvaranju je bio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je posebno istaknuo značaj izlaza brze ceste u prigradskom naselju Korenovo, gdje je upravo u tijeku projektiranje 80-ak hektara velike poduzetničke zone.

Izdvojeni članak

Bjelovar kreće u modernizaciju javne rasvjete: Obnova vrijedna više od 11 milijuna kuna

Spomenuta zona bi trebala biti u funkciji 2025. godine paralelno s dolaskom brze ceste u Bjelovar. Gradonačelnik je rekao kako stavljanjem poduzetničke zone u funkciju se očekuje otvaranje tisuću do dvije novih radnih mjesta, što je izuzetno značajno za taj kraj. Dodao je i kako se na projektu brze ceste prema Bjelovaru nije napravilo ništa od 2011. do 2016. godine, a od tada je dinamika puno bolja.

Copy link
Powered by Social Snap