Pretraga

Tomašević otvorio radove na izgradnji Dječjeg vrtića Sesvete: Za 50-ero djece u 4 grupe

A- A+

Gradonačelnik Tomašević otvorio je radove izgradnju područnog objekta Dječjeg vrtića Sesvete u Kašini polaganjem kamena temeljca. To je samo jedan u nizu projekata izgradnje ili dogradnje vrtića u Zagrebu, koje čekamo već dvadesetak godina.

Tomašević otvara radove | Grad Zagreb

Sesvete su najveća gradska četvrt, i po površini i po broju stanovnika. Dječji vrtići su nužni, posebice u ovome dijelu grada. Objekt je namijenjen za oko 50-ero djece u četiri odgojne skupine, od čega su dvije jasličke. Otvorenjem ovog objekta zaposlit će se i 10-ak novih djelatnika, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da će projekt izgradnje vrtića, a radi subvencioniranja troškova, Gradska uprava prijaviti za program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, napisali su iz grada.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

Također, rekao je da je na predmetni Javni poziv prijavljeno 20 projekata izgradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića Grada Zagreba, čime se osiguravaju sredstva za uvećanje njihovih kapaciteta za čak 99 odgojnih skupina.

– Najviše se vesele roditelji i djeca jer će u svojoj sredini uskoro moći pohađati moderni vrtić, a to će ih, vjerujem, dodatno motivirati da ostanu živjeti u ovome kraju, zahvalila je ravnateljica vrtića Zagrebu, Nada Mladiček.

Tomašević na otvaranju radova | Grad Zagreb

– Veći dio ovog objekta će se sastaviti u pogonu, a izvođači će gotove dijelove montirati i sklopiti na predviđene lokacije. Takvom izgradnjom očekujemo završetak svih radova do kraja studenoga, dodao je zamjenik gradonačelnika Korlaet.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da su dogradnje postojećih i izgradnje novih dječjih vrtića dugotrajniji procesi zbog neadekvatnog i nedostatnog ulaganja u proširenje kapaciteta dječjih vrtića tijekom proteklih godina.

Ugovoreni rok završetka radova na područnom objektu DV Sesvete je 24. studeni 2022., a ukupna vrijednost investicije je 17.874.948,30 kn (s PDV-om). Površina novog objekta iznosi 932,48 m2.

Izdvojeni članak

Zagreb planira izgraditi 12 novih vrtića i dograditi 10 škola u dvije godine, za više od pola milijarde kuna

– Kroz nekoliko tjedana očekujemo i početak izgradnje dječjeg vrtića u Odranskome Obrežu, a u naredne dvije godine ćemo ih izgraditi 13 diljem Zagreba. Osim u Kašini i Odranskome Obrežu, nove ćemo vrtiće otvoriti i na Žitnjaku i u Ivanjoj Reci, Sesvetskome Kraljevcu i Svetoj Klari, Sloboštini, Borovju i Podbrežju, rekao je Tomašević.

Detaljnije o novim vrtićima koji će se graditi ove i iduće godine možete pročitati ovdje. Također, na istoj poveznici možete pročitati gdje se planiraju izgraditi i nove osnovne škole.

Copy link
Powered by Social Snap