Pretraga

Zagreb planira izgraditi 12 novih vrtića i dograditi 10 škola u dvije godine, za više od pola milijarde kuna

A- A+

Prošli tjedan se održalo otvaranje radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačić u Španskom, a Tomašević je nakon polaganja prvog kamena temeljca na presici najavio početak radova na još tri osnovne škole, uz pet koje se trenutno nadograđuju. Osim toga, gradonačelnikov zamjenik Luka Korlaet najavio je izgradnju četiri nova vrtića u 2022. godini. Na naš upit, grad nam je otkrio i plan za izgradnju još osam novih vrtića u 2023. godini.

Tomašević polaže kamen temeljac | Grad Zagreb

Tijekom 2022. godine planiran je završetak 4 nova dječja vrtića, DV Kašina (4 odgojno-obrazovne skupine, 933 m2 BGP), DV Odranski Obrež (3 odgojno-obrazovne skupine, 904 m2 BGP), DV Žitnjak (6 odgojno-obrazovnih skupina, 1722 m2 BGP), DV Ivanja Reka (5 odgojno-obrazovnih skupina, 1700 m2 BGP). Procijenjeni trošak izgradnje 4 spomenuta dječja vrtića iznosi 88 milijuna kuna.  Pritom su za sva 4 navedena objekta u tijeku postupci javne nabave za izvođače radova, rekli su nam iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

Tijekom 2023. planiran je završetak još 8 dječjih vrtića, ukupne vrijednosti 270 milijuna kuna i to:

 1. DV Sesvetski Kraljevec, 14 odgojno-obrazovnih skupina;
 2. DV Sveta Klara, 12 odgojno-obrazovnih skupina,
 3. DV Zvončić, PO Voltino, 6 odgojno-obrazovnih skupina;
 4. DV Ivane Brlić Mažuranić, PO Cerska, 16 odgojno-obrazovnih skupina;
 5. DV Remetinec, PO Vice Vukova, 12 odgojno-obrazovnih skupina;
 6. DV Pčelica, PO Aleja lipa, 8 odgojno-obrazovnih skupina
 7. DV Tratinčica, PO Sloboština, 6 odgojno-obrazovnih skupina
 8. DV Milana Sachsa, PO Borovje, 10 odgojno-obrazovnih skupina
  Izdvojeni članak

  Grad Zagreb će Dinamu dati zemljište, a klub će samostalno izgraditi stadion?

Što se radova na školama tiče, u tijeku su radovi izgradnje ili rekonstrukcije i dogradnje na 5 osnovnih škola (izgradnja OŠ Bukovac, rekonstrukcija i dogradnja OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, rekonstrukcija i dogradnja OŠ Jure Kaštelana, izgradnja OŠ Savski gaj – PŠ Blato, dogradnja OŠ Dragutina Domjanića) i dvije srednje škole (izgradnja XII. gimnazije te rekonstrukcija i prenamjena bivšeg učeničkog doma na Trgu Luke Botića za potrebe Hotelijersko-turističke škole).

Izdvojeni članak

Grad Zagreb gradi novi Hrvatski prirodoslovni muzej od 118 milijuna kuna

Tijekom 2022. očekuje se početak radova na još minimalno 3 škole (dogradnja OŠ Brezovica – PŠ Kupinečki Kraljevec, 719 m2 BGP, izgradnja OŠ Jakuševec, 7335 m2 BGP i OŠ Dugave-Buzin, 1495 m2 BGP). Procijenjeni trošak radova na tri spomenute škole iznosi gotovo 145 milijuna kuna. Pritom su za dogradnju škole u Kupinečkom Kraljevcu i izgradnju škole u Jakuševcu u tijeku postupci javne nabave za izbor izvođača radova, dok je za izgradnju područne škole u Buzinu u tijeku izrada troškovnika i izvedbenih projekata.

Copy link
Powered by Social Snap