Pretraga

U blizini zagrebačkog aerodroma otvara se novi logističko-distributivni centar

A- A+

Cargo-partner u poslovnoj zoni Meridian 16 u siječnju otvara moderni logističko-distributivni centar, a zona Meridian 16 je jedna od najvećih zona te vrste u Hrvatskoj. Zona je površine veće od milijun četvornih metara, a zbog blizine zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman, otprilike 20 minuta od centra Zagreba (bez gužvi) i izravne veze s autocestom A11, ovo područje je zanimljivo mnogim domaćim i stranim logističkim tvrtkama.

cargo-partner | cargo-center

Jedna od tvrtki koja je prepoznala potencijal ove lokacije i odlučila se proširiti upravo tamo je cargo-partner, tvrtka koja nudi uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja, prenosi VG Danas. S novim modernim logističkim centrom u koji je direktno uloženo preko 4,5 milijuna kuna najsuvremenije opreme i sustava za skladišno poslovanje, svojim klijentima nude ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata.

cargo-partner | cargo-center

Nudi se mogućnost skladištenja na 12.900 kvadratnih metara, ovaj centar ima i suvremene sustave kontrole temperature i ventilacije koji osiguravaju idealne uvijete za skladištenje robe. Zbog rizika od potresa, kao što smo se i sami uvjerili u prošlih par godina, logističko-distributivni centar izgrađen je u skladu s najvišim Europskim protupotresnim standardima (Eurocode8), uz to, vrijedi spomenuti i visoku protuprovalnost zbog osiguranja robe.

cargo-partner | Screenshot/GoogleKarte

– Sa sjedištem u Austriji i sa svojih 40 skladišta i više od 260,000m² skladišnog prostora diljem svijeta, ova tvrtka je godinama njegovala strategiju razvoja u ugovornoj logistici, a cargo-partner Hrvatska podupire i slijedi istu strategiju kao dio grupacije otvaranjem novog centra na ovoj lokaciji kojim će ponuditi sveobuhvatan paket logističkih usluga za optimizaciju skladištenja i distribucije, rekao je direktor cargo-partnera Hrvatska, Zoran Starčević.

Izdvojeni članak

Novi projekt Grada Zagreba na Slavonskoj aveniji, pogledajte gdje će se graditi nadvožnjak od 150 milijuna kuna

Osnovan 1983. godine, cargo-partner ostvario je procijenjeni promet od preko milijardu eura u 2020. godini i trenutno zapošljava 3.600 ljudi širom svijeta. Posluje kao privatni pružatelj info-logistike, uz pomoć suvremenih tehnologija, poput SPOT platforme, ova logistička kompanija pružit će podršku kupcima u digitalizaciji i automatizaciji logističkih poslovnih procesa.

cargo-partner | cargo-center

– Vjerujem da ćemo u suštini ove investicije ojačati društveno odgovorni segment naše tvrtke kojim ujedno pružamo podršku različitim područjima u smislu poboljšanja infrastrukture u Zagrebu, koje dovodi do povećanja broja radnih mjesta i unapređenja uvjeta poslovanja naprednijom tehnologijom. Važan cilj projekta je nedvojbeno i podupiranje hrvatske privrede, da bi Hrvatska postala konkurentnija, sigurnija i inovativnija zemlja te da bi se lakše prilagodila europskim i globalnim trendovima, zaključio je direktor Zoran Starčević.

U blizini zagrebačkog aerodroma otvara se novi logističko-distributivni centar
Share via
Copy link
Powered by Social Snap