Pretraga

Ubrzo bi mogla osvanuti nova poslovna zona vrijedna 35,3 milijuna kuna

A- A+

Grad Zadar je raspisao tri javna natječaja u svrhu izgradnje i opremanja komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno. Naime, projektom se tu poslovnu zonu želi učiniti prepoznatljivom u regiji, ali i privlačnom domaćim i stranim investitorima. Vrijednost investicije iznosi 35,3 milijuna kuna, od čega se 28,2 milijuna kuna sufinancira iz europskih fondova.

Foto: Unsplash

 

Projekt uključuje razvoj poslovne zone Crno, koja se nalazi u vlasništvu Grada Zadra, na površini od 4 milijuna četvornih metara, od čega otprilike 2,5 milijuna četvornih metara otpada na građevinsko zemljište. Zona se nalazi u sjevernoj Dalmaciji, odnosno u Zadarskoj županiji, u neposrednoj blizini grada Zadra, pored prigradskog naselja Crno. Ova lokacija ima izuzetno dobar položaj i lako je dostupna, naime, prilazna cesta je udaljena 1 kilometar, Luka Zadar (Gaženica) 4 kilometra, međunarodna Zračna luka 3 kilometra i industrijski kolosjek 4 kilometra.

Izdvojeni članak

Jedna od vodećih hrvatskih tvrtki gradi novi pogon vrijedan 50 milijuna kuna

Projekt vrijedan 35,3 milijuna kuna

Ovih dana su napokon počele ozbiljne pripreme za stavljanje u funkciju poslovne zone Crno u Zadru, javlja Slobodna Dalmacija. Naime, Grad Zadar je raspisao tri javna natječaja u svrhu izgradnje i opremanja komunalne infrastrukture, a riječ je o projektu vrijednom ukupno 35,3 milijuna kuna. Od tog iznosa čak 28,2 milijuna kuna dolazi iz europskih fondova, što iznosi 80 posto.

Jedan od najznačajnijih gospodarskih strateških projekata Grada Zadra

Štoviše, Grad Zadar je raspisao natječaje za prvu fazu projekta koja se odnosi na izgradnju komunalne infrastrukture. To ujedno predstavlja prvi korak u realizaciji jednog od najvažnijih gospodarskih strateških projekata Grada Zadra.

Naime, radovi u prvoj fazi obuhvaćaju površinu od preko 41.000 četvornih metara, a gradnjom komunalne infrastrukture aktivirat će se pet zona, odnosno tzv. kazeta. Ukupna površina tih zona iznosi preko 243.000 četvornih metara, a bit će namijenjene potencijalnim investitorima.

Izdvojeni članak

Otvorena deveta baza STRABAG-a u Hrvatskoj vrijedna 10 milijuna eura

Planirani radovi

Projektom Poduzetnička zona Crno predviđena je gradnja ceste i ostale infrastrukture koja je potrebna za funkcioniranje zone. To uključuje fekalnu kanalizacijsku mrežu, oborinsku kanalizacijsku mrežu s pripadajućim građevinama odvodnje, potom vodovodnu mrežu, elektroenergetsku mrežu, mrežu kabelske kanalizacije (DTK), javnu rasvjetu, hortikulturno uređenje javnih zelenih površina duž koridora cestovne mreže.

Naime, uređenjem prometnice u prvoj fazi također bi se ostvarili preduvjeti za postupnu gradnju sekundarne prometne mreže, kao i prateće komunalne infrastrukture za preostale dvije etape.

Najskuplji natječaj procijenjen na 22.278.156,40 kuna

Najskuplji natječaj u sklopu prve faze je onaj za izvođača radova, a procijenjeni su na 22.278.156,40 kuna bez PDV-a. Svi potencijalni izvođači dužni su svoje ponude dostaviti najkasnije do 11. listopada 2021. godine do 13 sati. Predviđeni rok za završetak ovih radova je devet mjeseci od dana uvođenja u posao.

Osim toga, raspisan je i natječaj za usluge stručnog nadzora nad radovima prve faze u svrhu gradnje komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni Crno. Taj natječaj je procijenjen ma 680.000 kuna bez PDV-a, a otvoren je do 13. listopada 2012. godine.

Također je otvoren i natječaj za izgradnju pristupne ceste Poduzetničke zone Crno – II.faza. Vrijednost nabave procijenjena je na 5 milijuna kuna bez PDV-a, dok je predviđeni rok za izgradnju pristupne ceste je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Štoviše, za ovaj natječaj ponude je potrebno dostaviti do 20. listopada 2021. godine.

Izdvojeni članak

[FOTO] Započela gradnja Rimac Campusa, evo kako će izgledati!

Cilj projekta

Cilj projekta Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno – faza I je učiniti Poduzetničku zonu Crno prepoznatljivom u regiji i atraktivnom domaćim i stranim investitorima, što će u konačnici rezultirati razvojem novih tehnologija i proizvoda, koncentracijom specijaliziranih znanja i vještina, povećanjem konkurentnosti i izvoza, smanjenjem nezaposlenosti i dinamičnim gospodarskim rastom UP Zadra, navode iz Grada Zadra. Razdoblje provedbe projekta je od 1. listopada 2021. godine do 1. prosinca 2022. godine.

Copy link
Powered by Social Snap