Pretraga

[VIDEO] Stroj za printanje ceste: Slaže i veže opeke

A- A+

Stroj za printanje ceste novi je način izgradnje prometnica i šetališta. U Nizozemskoj vlada daje financijske poticaje za kupnju stroja. Uz to, olakšava i ubrzava posao slaganja cigli.

RoadPrinter | Screenshot/YouTube

Stroj RoadPrinter izmislila je Nizozemska tvrtka Road Paving Systems. RoadPrinter može slagati nekoliko vrsta opeke na nekoliko načina slaganja. Klasično je namješten na slaganje od četiri metra širine, ali može se proširiti do šest metara. Radi na principu da radnici slažu cigle u namijenjeni prostor na vrhu stroja, a on ih spaja i slaže u nizu. Stroj se pomiče pomoću pokretne trake svaki put kada složi jedan red cigli.

Izdvojeni članak

[VIDEO] U Belgiji grade kuće po principu Lego kocki, postupak je brži i jednostavniji

Stroj može slagati i vezati cigle u obliku riblje kosti, cik-cak, pod pravim kutom od 90 stupnjeva i u obliku slova L. Također, može printati gotovo sve vrste opeke s većinom veziva. Radnicima zaista olakšava posao jer nitko ne mora klečati na koljenima čitav radni dan. Li-on baterije omogućavaju mu tihi rad bez ometanja javnog mira zbog čega Nizozemska vlada daje financijske poticaje građevinarima i građevinskim firmama za kupnju stroja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap