Pretraga

Zagrebački kvart dobit će novi dječji vrtić: Holding stekao pravo građenja na rok od 12 godina

A- A+

Zagrebačko Podbrežje dobit će novi dječji vrtić. Odluku o osnivanju i prijenosu prava građenja na Zagrebački holding objavio je Grad Zagreb, a osnovano pravo građenja Holding je dobio na rok od 12 godina od dana sklapanja ugovora.

Dječji vrtić, ilustracija | foto: Unsplash

Na 40. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba donesen je Zaključak o osnivanju i prijenosu prava građenja.

Grad Zagreb osniva pravo građenja na čestici u Podbrežju i to u svrhu izgradnje Dječjeg vrtića Podbrežje. Prema procjeni sudskog vještaka Žarka Željka vrijednost prava građenja iznosi 738.816,87 kuna.

Grad Zagreb osnovano pravo građenja prenio je na Zagrebački holding d.o.o., a na rok od 12 godina od sklapanja ugovora o pravu građenja. Nakon isteka navedenog roka na Grad Zagreb prelazi vlasništvo nekretnine i to slobodnoj od bilo kakvih tereta, osoba i stvari.

Nakon izgradnje Dječjeg vrtića Podbrežje Grad Zagreb i Zagrebački Holding sklopit će ugovor kojim će se regulirati pitanja zakupnine i naknade za gradnju objekta.

Čestica koja će biti dom budućem Dječjem vrtiću Podbrežje nalazi se u Zaprudskom Otoku, što pokazuje izvod iz katastarskog plana kojeg donosimo na dnu članka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap