Pretraga

Završena izgradnja i puštena u promet ulica Hrvatske neovisnosti u gradu Splitu

A- A+

Nakon završetka izgradnje dijela ulice Hrvatske neovisnosti na dionici od križanja sa Stobrečkom ulicom do križanja sa Vukovarskom ulicom, postavljena je nova prometna signalizacija na cijelom potezu ulice Hrvatske neovisnosti – Stobrečka do Vukovarske ulice – Brnik. Novim prometnim uređenjem postavljena su dva rotora te je semaforizirano križanje Vukovarska ulica – ulica Hrvatske neovisnosti.

Ulica Neovisnosti | Grad Split

Prometnim rješenjem semaforizacije na ovom križanju povećava se stupanj sigurnosti pješaka koji u obližnji trgovački centar u većem broju dolaze javnim gradskim prijevozom.

Izdvojeni članak

Cijene nekretnina u Hrvatskoj idu u visine, Split preko 3000 eura po m2, u Umagu blizu 3000

Semafor je na križanju Vukovarske ulice i ulice Hrvatske neovisnosti jutros do 10 sati funkcionirao prema modelu žutog treptajućeg svjetla kako bi se vozači upozorili na novonastalu prometnu regulaciju te je nakon toga pušten u normalan rad.

Ulica Neovisnosti | Grad Split

Na istom križanju uskoro će biti postavljana i rampa za osobe sa invaliditetom, a sanirati će se i dio južnog nogostupa u Vukovarskoj ulici, na lokaciji autobusnog stajališta.

Izdvojeni članak

Šef gradnje stanova za branitelje i mlade u Splitu prozvao Puljka i podnio ostavku

Također, u narednih nekoliko dana zatvoriti će se za promet vozilima stari dio ulice Brnik koji vodi od betonara u ulici Hrvatske neovisnosti do Vukovarske ulice, a koji je prometno nesiguran, neosvijetljen i čiji je kolnik u lošem stanju. Naime, uređenjem spoja Hrvatske neovisnosti – Vukovarska ova cesta gubi svoju prometnu ulogu.

Copy link
Powered by Social Snap