Pretraga

Šef gradnje stanova za branitelje i mlade u Splitu prozvao Puljka i podnio ostavku

A- A+

Božo Zadro, koordinator projekta Korešnica, podnio je ostavku zbog zanemarivanja projekta od strane vodstva grada. Projekt je od velikog značaja za grad Split i okolicu jer se radi o planiranom gradnju naselja za hrvatske branitelje i mlade građane. Naselje se je planirano na padinama Mosora, sjeveroistočno od Splita. Danas je predao ostavku gradonačelniku Puljku zbog zanemarivanja ovog projekta.

izvješće o splitu

Grad Split, u krugu gradonačelnik Ivica Puljak | foto: Unsplash

Zadro je idejni začetnik projekta Korešnica, a idejno-urbanističko rješenje tog projekta predstavljeno je prošle godine u splitskoj Gradskoj upravi. Tim rješenjem predviđeno je da se na području Korešnice, na padinama Mosora, na površini od 100.000 četvornih metara, izgradi 1140 stanova za oko pet tisuća stanovnika, prenosi Index.

Izdvojeni članak

Na fakultetu građevinarstva sudjelovao gradonačelnik, govorilo se o zelenoj infrastrukturi

– Od dolaska Vaše vlasti nije održan nijedan sastanak vezano za ovu jako bitnu temu pa nemam nikakve službene informacije o tom projektu, istaknuo je Zadro u pisanoj ostavci koju je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pročitao gradonačelnik Puljak.

Ti bi stanovi, kako je ranije govorio Zadro, bili namijenjeni zbrinjavanju pretežito braniteljske populacije, ali i za mlade bračne parove te za znanstvenike.

Šef gradnje stanova za branitelje i mlade u Splitu prozvao Puljka i podnio ostavku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap