Pretraga

Na fakultetu građevinarstva sudjelovao gradonačelnik, govorilo se o zelenoj infrastrukturi

A- A+

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u srijedu je održana tribina u organizaciji grada Splita u suradnji sa splitskim Društvom arhitekata. Tema tribine bila je izrada programskih smjernica za provedbu anketnog natječaja za Istočnu obalu. Na tribini je govorio i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Tribina na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu | Grad Split

Nakon pozdravnog govora dobrodošlice dekana FGAG-a dr. prof. Nikše Jajca, kao domaćina, tribinu je otvorio gradonačelnik Ivica Puljak, a uvodna izlaganja imali su Daša Gazde, predsjednica DAS-a te Teo Vojković, pročelnik UO za prostorno planiranje, urbanizam i zaštitu okoliša, objavili su na službenim stranicama grada. Diskusiji o Programskim smjernicama prethodila su izlaganja dr.sc. Alana Harapina o Strategiji razvoja Grada i urbanom okruženju, arhitekte Edija Katačića izrađivača Programa natječaja iz 2011. godine i prof. emm. Jure Margete koji je govorio o upravljanju obalnim područjem.

Izdvojeni članak

Ako se odobre sredstva, Split će na 14 javnih objekata postaviti fotonaponske elektrane

– U našim urbanističkim politikama zbog izazova globalnih klimatskih promjena dominira smjer redukcije sive infrastrukture i komercijalnih sadržaja u korist zelene infrastrukture i javnih prostora i sadržaja, rekao je gradonačelnik Ivica Puljak otvarajući tribinu na kojoj je predstavio radnu verziju Programskih smjernica o budućem načinu uređenja i korištenja Istočne obale.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak | Grad Split

Riječ je o nacrtu “projektnog zadatka” izrađivaču koji će se unutar stručne skupine preispitati i razmotriti kako bi postao kvalitetna podloga za izradu Natječajnog programa.

Izdvojeni članak

Šef gradnje stanova za branitelje i mlade u Splitu prozvao Puljka i podnio ostavku

Procesi za donošenje ovih programskih smjernica vode se transparentno i participativno, uz naglašenu učešće struke, suradnju uprave, stručnih institucija i znanosti te uz obavezno učešće šire javnosti, kroz anketu koja će se pripremiti nakon provedbe ove stručne tribine.

Izdvojeni članak

Krenula izgradnja splitske Banke krvi: Pogledajte kako izgleda projekt vrijedan 55 milijuna kuna

Ovakvo postupanje primijenit će se u provedbi svih budućih strategija urbanističkih politika i to naročito kod donošenje novog GUP-a, kao i kod nastavaka procesa izmjena i dopuna postojećeg, te anketnih natječaja za ostale gradske projekte, analizu i izmjene detaljnije prostorno-planske dokumentacije.

Na fakultetu građevinarstva sudjelovao gradonačelnik, govorilo se o zelenoj infrastrukturi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap