Pretraga

Dovršen novi projekt u Zadru, internacionalni poslovnjaci već šalju prijave za najam

A- A+

Novi projekt u sklopu kompleksa Falkensteiner Hotels&Resorts u Zadru, organizator projekta je platforma grabAhome, a ciljana publika su digitalni nomadi. Internacionalni poslovnjaci koji mogu odrađivati svoje poslovne obveze online, tako da dok rade mogu biti gdje god, a zašto ne na našem Jadranskom moru uz sunce, kupanje, povjetarac i ostale sadržaje koje kompleks i grad Zadar mogu ponuditi.

Falkenstein Hotels&Restors – Zadar | Screenshot/Youtube

Ovo će biti prvo ‘selo’ namijenjeno za digitalne nomade u Hrvatskoj, a dodatni bonus je što je u kompleksu Falkensteiner Hotels&Resorts koji će nomadima moći pružiti razne usluge i sadržaje kao dodatak uz sadržaje koje nudi novo selo. Ovaj projekt je prilika da naša obala puni kapacitete i izvan turističke sezone. Ovo selo će biti prvi ovakav projekt u Hrvatskoj te će, nadamo se, potaknuti ostale poduzetnike i tvrtke na nešto slično. Facebook grupa za digitalne nomade u Hrvatskoj broji preko sedam tisuća članova, što je samo dokaz kako Hrvatska postaje privlačnija destinacija ljudi koji rade preko svog laptopa.

Izdvojeni članak

Singapurski milijarder kupio zapušteni hotelski objekt pored Dubrovnika i izgradit će Four Seasons Hotels & Resorts

Organizator i pokretač projekta je platforma grabAhome koja se bavi posredništvom pri iznajmljivanju stanova i soba za studente i digitalne nomade. Razlikuju se od platformi Booking, Airbnb i sličnih, po tome što je na platformi rentanje na srednjoročno vrijeme te je minimalni broj dana koje je moguće rezervirati četrnaest, tj. dva tjedna. Platforma nudi svojoj target skupini rezerviranje i plaćanje rentanih smještaja na srednjoročno vrijeme unaprijed, sadržaj koji stan ili soba nudi, i fotografije prostora. Za sada platforma nudi prostore u Zagrebu, Splitu, Zadru i Šibeniku, no ovaj projekt će biti nešto što će biti njihovo te će moći raspolagati stanovima i sobama kako god žele.

Izdvojeni članak

U ove toplice uloženo više od 66 milijuna kuna, ali nemaju hotel: Načelnik se nada gradnji

– Već je poznato da je puno digitalnih nomada, osoba koje mogu raditi i zarađivati iz bilo kojeg dijela svijeta, zainteresirano za boravak u Hrvatskoj, i taj je interes djelomično jenjao u pandemiji, no sada se opet vraća. Njihov najveći problem je pronaći konkretno mjesto koje će im omogućiti sve sadržaje koje trebaju. Tako smo se mi kao platforma za srednjoročni smještaj posvetili najviše studentima i digitalnim nomadima, koji se o mogućnostima u Hrvatskoj uglavnom informiraju putem spomenute Facebook grupe, uz Reddit i neke specijalizirane forume, izjavio je Mario Mikša, suosnivač i izvršni direktor grabAhomea, za Poslovni dnevnik.

Izdvojeni članak

[FOTO] Gradi se novi švicarski hotel u Splitu vrijedan 25 milijuna eura

U dogovoru s Falkensteiner grupom napravljena je ponuda za dvadeset mobilnih kućica i dvadeset parcela. Neposredna blizina kompleksa je odličan luksuz koji stanarima nudi prostore za socijalizaciju, sastanke ili networking. Dodatan sadržaj koji se nudi uz smještaj je SPA, restorani, teretana, pranje rublja, što također omogućava Falkensteiner Hotels&Spa. Mobilne kućice će biti savršene za internacionalne poslovnjake jer su okruženi suncem, morem, borovom šumom, zvukovima cvrčaka, Zadrom u blizini hoda, a sve u privatnosti vlastite terase. Mobilne kućice imaju mogućnost dijeljenja s cimerima. Minimalan boravak će biti kao i u ostalim smještajima koje nudi grabAhome, a to je dva tjedna. Stanarima će na raspolaganju biti i voditelj zajednice koji će biti zadužen za doček i organizaciju. Platforma radi na sklapanju suradnje s drugim partnerima u Zadru kako bi omogućili još više aktivnosti i sadržaja u ponudi i time dodatno privukli goste.

Izdvojeni članak

Vlasnici luksuznih vila u Monaku kupaju se u bazenima naše tvrtke Modular Living! I njihove mobilne kućice su hit

Cijene stanovanja u kućici su definirane po tjednu, tako da će jedna soba koštati 130 eura, a najam cijele kućice 359 eura. Ponuda je izašla prošlu srijedu i u tri dana je zabilježeno preko dvadeset prijava iz cijelog svijeta, najviše iz SAD-a, Velike Britanije i Njemačke.

Copy link
Powered by Social Snap