Pretraga

U ove toplice uloženo više od 66 milijuna kuna, ali nemaju hotel: Načelnik se nada gradnji

A- A+

Vlasnik Bizovačkih toplica Jako Andabak uložio je čak više od 66 milijuna kuna u taj kompleks, međutim, postojeći hotel Termia još uvijek nije u funkciji. Naime, Andabak je najavljivao da će hotel Termia biti u potpunosti obnovljen, ali je poslije došao do zaključka da je njegovo rušenje i gradnja novog hotela s četiri zvjezdice ipak bolja opcija. Ipak, novi hotel još nije ugledao svjetlo dana, a načelnik Općine Bizovac tvrdi da bi gradnja hotela puno značila za taj kraj.

Bizovačke toplice

Andabak je prvo želio obnoviti postojeći hotel Termia, ali je onda došao do zaključka da je rušenje i gradnja novog hotela bolja opcija | foto: YouTube, Bizovačke toplice

Poznati hrvatski hotelijer Jako Andabak prije sedam godina je kupio kompleks Bizovačkih toplica, a do sada je u tu slavonsku turističku destinaciju uložio više od 66 milijuna kuna, prenosi Jutarnji list. Naime, Andabak je samo za kupnju kompleksa uložio 14 milijuna kuna te je odmah nakon toga krenuo u rekonstrukciju i uređenje zapuštenih objekata.

Izdvojeni članak

Singapurski milijarder kupio zapušteni hotelski objekt pored Dubrovnika i izgradit će Four Seasons Hotels & Resorts

Gradnja najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj

Sukladno tome, prva investicija od 10 milijuna kuna obuhvatila je i gradnju najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj. Potom je Andabak nastavio ulagati u novi lječilišni kompleks vrijedan 22 milijuna kuna, a 20 milijuna kuna odvojio je za obnovu unutrašnjih bazena, sportskih terena i okoliša. Naime, Bizovačke toplice danas tako broje 11 bazena, uključujući dva termalna za rehabilitaciju pacijenata, sedam unutarnjih koji su upotpunjeni vodenim atrakcijama i toboganom te još dva vanjska bazena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cliff Pavlovic (@cliffpavlovic)

Hotel Termia nije u funkciji

Međutim, ono što Bizovačkim toplicama nedostaje je hotel. Postojeći hotel Termia je dio kompleksa, ali je već godinama zatvoren jer funkcionalno ne ispunjava kriterije koji su potrebni za njegov rad.

Hotel Termia je otvoren još 1990. godine, a od kada je Andabak kupio Bizovačke toplice najavljivao je da će taj hotel u potpunosti biti obnovljen. Ipak, prije četiri godine došao je do zaključka da je rušenje hotela puno bolja opcija te da će, sukladno tome, graditi novi hotel s četiri zvjezdice. Štoviše, taj bi projekt prema procjenama iznosio oko 10 milijuna eura.

Izdvojeni članak

Ogromno gradilište na obali: Hoteli s pet zvjezdica u visini od 22 metra

Ništa od gradnje novog hotela

– Nakon detaljnih analiza i usporedbi troškova adaptacije postojećeg objekta ili rušenja i gradnje novog, podaci su pokazali da je druga opcija isplativija s obzirom na sadašnju iskoristivost zajedničkih prostora i smještajnog dijela. Trenutno se dovršava projekt za rušenje te se istovremeno radi projekt novog hotela, odgovorio je Andabakov tim Jutarnjem listu prije četiri godine.

Naime, novi hotel bi prema planu imao 160 smještajnih jedinica, uključujući dva restorana i wellness centar. Međutim, ništa se još nije dogodilo od kada je Andabak najavio gradnju novog hotela. Kako stvari stoje izgleda da u budućnosti također neće biti prevelikih pomaka, navodi Jutarnji list.

Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga u tvrtki Izvor upravljanje d.o.o., koja upravlja Bizovačkim toplicama za Jutarnji list je rekla da je taj projekt u Bizovačkim toplicama još u fazi pripreme, kao i da se trenutno istražuje više različitih opcija razvoja. Prema njenim riječima, cilj je pronaći kvalitetno i inovativno rješenje koje će biti dugoročno održivo i konkurentno kako po ponudi tako i po sadržaju, što bi također utjecalo na razvoj destinacije.

Izdvojeni članak

Očaj stanovnika zbog betonskog diva, a načelnik tvrdi: ‘Mnogi će imati koristi’

Načelnik se nada gradnji novog hotela

Načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković tvrdi da je Andabak kupnjom Bizovačkih toplica i svim dosadašnjim ulaganjima izuzetno puno učinio za razvoj turizma i to prvenstveno zdravstvenog turizma u Bizovcu, ali i cijeloj Osječko-baranskoj županiji. Međutim, nikako nije zadovoljan s trenutnim stanjem hotela Termia.

– Gospodin Andabak je do sada puno učinio, ali iskreno govoreći, nadali smo se da će i hotel biti vrlo brzo riješen jer su takve bile i najave vlasnika. No, prošle su već četiri godine, a Termia je danas u još gorem stanju nego što je bila. Obnova ili gradnja novog hotela puno bi značila za općinu, ali i cijeli ovaj kraj, naglasio je Vuković.

Copy link
Powered by Social Snap