Pretraga

Vlasnici luksuznih vila u Monaku kupaju se u bazenima naše tvrtke Modular Living! I njihove mobilne kućice su hit

A- A+

Modularne i mobilne kuće trend su koji je nemoguće zanemariti kako na našim prostorima, tako i u svijetu, a da ona slavna kako Hrvatska vječito kaska za trendovima, ipak nije istinita, dokazuje tvrtka Modular Living koja se bavi upravo izgradnjom spomenutih objekata. K tome grade bazene kojima je nemoguće odoljeti pa slobodno možemo reći da je Modular Living trenutačno glavno ime kada govorimo o modularnoj gradnji u Hrvatskoj, a i šire. Zato smo iznimno sretni što je vlasnik Modular Livinga Tonči Viljac razgovarao s nama.

Tonči Viljac, vlasnik tvrtke Modular Living / foto: Facebook

Iako je Modular Living kao tvrtka nastala još 2015., tek prije nešto više od dvije godine vlasnik Tonči Viljac, inženjer građevinarstva i iskusan građevinski stručnjak pokreće pravu revoluciju modularne gradnje, započetu u Klisu kod Splita. Danas je tvrtka prerasla u grupaciju koja okuplja nekolicinu tvrtki sličnih karakteristika, gdje dolazimo do brojke od oko 170 ukupno zaposlenih.

– Osim kuća, tu su i modularni bazeni koje radimo u suradnji s tvrtkom J.U.M.A. iz Splita, a iduće godine tek slijedi prava ekspanzija proizvoda koji će, uvjereni smo, osvojiti europsko tržište. Nadamo se isporukama i van europskih okvira. Europu već dijelom pokrivamo jer smo ostvarili uspješne isporuke u Švedsku i Njemačku, a u Monaku će se vlasnici ekskluzivnih vila kupati u bazenima poteklih iz naših pogona. Modular Living Grupa nije klasična građevinska tvrtka, niti će to ikada biti – mi smo one-stop-shop za ostvarenje svih želja klijenata i tu viziju ćemo ostvariti jer smo na dobrom putu, dodaje Tonči.

Modular kuće s bazenom / foto: Privatna arhiva

Klijent dobije točno onakav objekt kakav zamisli

Kako su specijalnost Modular Livinga upravo modularne i mobilne kućice, tko nam je bolje mogao prokomentirati ovaj trend nego gospodin Tonči. Što ovakve objekte čini tako posebnima, zanimalo nas.

– Jednostavnost gradnje, a opet poštivanje svih tehnoloških pravila izgradnje, brzina, dugotrajnost, kvaliteta i naravno brzina, to su neke odlike koje naši kupci biraju kada se odlučuju na suradnju s nama. Naši objekti odmak su od klasičnog načina gradnje beton/cigla i kao takvi uvijek ostaju mobilni. Sistemom gradnje na betonskim pilotima, naši objekti u startu pojeftinjuju investiciju jer nisu potrebne cijele betonske temeljne ploče, objašnjava naš sugovornik.

– Osim toga, svjedoci smo povećanja potresa na našim prostorima, a mi smo tome doskočili vlastitim projektiranjem i proizvodnjom potresnih apsorbera koji ublažavaju vertikalna gibanja. Kad se tome doda moderan dizajn u kombinaciji s bilo kojim stilom arhitekture koji naši klijenti izaberu,  jasno je zašto je trend modularne gradnje trenutno hit za sve nove investitore, bilo da je riječ o privatnim investicijama, ali i investicijama u komercijalne svrhe, turizam i slično, dodatno je pojasnio Tonči koji je također istaknuo da je specijalnost Modular Livinga rad po želji klijenta.

– Sve možemo izraditi po narudžbi i klijent u tijeku gradnje može birati materijale, detalje i ostale izmjene i mi to možemo ispoštovati. Dakle, klijent nađe sliku objekta na internetu, dogovori suradnju s nama i takav objekt će dobiti. Skraćujemo proces od same ideje do realizacije, a da pritom ne zanemarimo projektiranje, arhitekturu, statiku i legalitet gradnje, ističe naš sugovornik.

Bazen tvrtke Modular Living / foto: Instagram

Bazeni Modular Livinga su pravi hit

U moru kvalitetno odrađenih projekata, zanimalo nas je na koje je Tonči posebno ponosan.

– Na sve naše projekte smo ponosni, bilo da se radi o malim vrtnim kućama (apartmanima) ili o kapitalnim objektima od preko 250 m2 jednako smo ponosni jer nam svaki klijent znači, kaže Tonči i dodaje kako su bazeni Modular Livinga pravi hit.

– Naši bazeni su pravi hit jer je način proizvodnje specifičan. Nije novitet, ali sklop materijala koji ga oblikuju takvim jest. Uz to idealno je to što može biti u zraku te ne koristimo beton u izradi istoga da bismo ga pozicionirali, objašnjava Tonči.

Kad smo se već dotaknuli pitanja materijala, zanimalo nas je postoje li materijali i trendovi koji su Modular Livingu trenutačno posebna inspiracija.

– Budući da smo unijeli 25 – godišnje iskustvo u svoj rad, pratimo trendove razvoja materijala koje možemo  primijeniti u našoj proizvodnji. Najveća inspiracija su naravno čelik, drvo i staklo, a to su ujedno glavni materijali koje koristimo, napominje Tonči.

Mobilna kućica je najbolji izbor

Vjerujemo da smo vam dali više nego dovoljno razloga da se poželite upustiti u kupnju jedne mobilne kućice, no kako ne bi došlo do zabune, mislimo da je bitno istaknuti razliku između montažne i mobilne kućice, dok ćemo ovu priču zaokružiti s nekoliko savjeta gospodina Tončija.

Izdvojeni članak

Odlazite iz grada u prirodu? Earth Wind Desire će za vas pronaći nekretninu, renovirati ju i urediti interijer

Montažne kuće od mobilnih razlikujemo po tome što su kod montažnih kućica mobilni samo određeni dijelovi kuće koji, kada se ugrade, postanu statični. S druge strane, mobilne je kućice lako premještati. Gospodin Tonči također ističe da montažna kuća zahtijeva kompletnu betonsku podlogu te veliku količinu drvene građe koje u modularnoj gradnji nema. Stoga u slučaju montažne kućice, Tonči savjetuje da pazimo na detalje, trajnost i garanciju, dok za one koji se upuštaju u kupnju modularne kućice ima samo jedan savjet.

– Jedini savjet za modularnu gradnju je da date mašti na volju. Dajte mašti na volju i stvorimo zajedno nešto zanimljivo jer kod nas nema nemogućeg. Isto vrijedi i za one koji se upuštaju u izradu bazena u blizini svoje kuće. Samo planirajte i unaprijed ostavite mjesta, zaključuje naš sugovornik.

Copy link
Powered by Social Snap