Pretraga

Država ponovno prodaje svoje nekretnine: Pogledajte imate li novaca za kupiti neku

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je dva javna poziva za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Ponuđene nekretnine su ugostiteljsko turistička zona ‘Mačjak-Šumljak’ na otoku Ugljanu i Dječje selo Promajna u Baškoj Vodi. Početne cijene su milijunske.

državne nekretnine

Prodaja državnih nekretnina, Dječje selo Promajna u Baškoj Vodi | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

U posljednja dva javna poziva našle su se dvije državne nekretnine, Dječje selo Promajna i parcele na otoku Ugljanu.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je dva javna poziva u kojima ‘na bubanj’ stavlja dvije nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske. Ponuđene nekretnine nalaze se na Ugljanu i u Baškoj Vodi, a početne cijene, koje navodi Ministarstvo, izražene su u milijunima.

Zainteresirani kupci svoje ponude mogu dostaviti do 15. rujna za nekretninu na otoku Ugljanu te 20. rujna za nekretninu u Baškoj Vodi.

Dječje selo Promajna

Jedna od državnih nekretnina koje se trenutno nalaze u prodaji je Dječje selo Promajna smješteno u Baškoj Vodi. U ponudi su šuma površine 68.273 kvadratnih metara te devastirani smještajni objekti bivšeg dječjeg lječilišta za respiratorne bolesti „Dječje selo“. Kao početnu cijenu za ovu državnu nekretninu Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i države imovine navodi 108.420.000,00 kuna.

Predmetna nekretnina nalazi se najvećim dijelom unutar granica izdvojenog građevinskog područja izvan naselja Promajna, planiranog za urbanu preobrazbu, gospodarske namjene, ugostiteljsko turističke, a manjim dijelom unutar koridora kolne prometnice i unutar planirane zone športsko-rekreacijske namjene, oznake R6 – uređena plaža, u području za koje je obvezna izrada Urbanističkog plana uređenja.

Kako navode u javnom pozivu, postojeće objekte moguće je rekonstruirati ili srušiti i izgraditi nove, s tim što je u izgrađenim ili rekonstruiranim  objektima obvezno pružanje ugostiteljsko-turističkih usluga visokog nivoa.

Izdvojeni članak

Povijesni dan: Država poklonila zemljište zbog kojeg će tisuće dobiti posao

Ugostiteljsko-turistička zona „Mačjak-Šumljak“

Druga državna nekretnina na prodaju je ugostiteljsko-turistička zona „Mačjak-Šumljak“ na otoku Ugljanu. Nekretnina obuhvaća pašnjak površine  94.473 kvadratnih metara te drugi pašnjak površine 212.843 kvadratnih metara. Početna cijena za ovu državnu nekretninu je 79.820.000,00 kuna.

– Pored kupoprodajne cijene, kupac predmetne nekretnine obvezan je platiti naknadu za procjenu vrijednosti nekretnine u iznosu od 9.250,00 kuna te jednokratnu naknadu  za izdvajanje šume i šumskog  zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja Republike Hrvatske koja, prema izračunu društva Hrvatske šume d.o.o., iznosi 1.852.294,03 kuna, navode u javnom pozivu iz Ministarstva.

državne nekretnine

Prodaja državnih nekretnina, Lukoran, ugostiteljsko-turistička zona „Mačjak-Šumljak“ | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Copy link
Powered by Social Snap