Pretraga

Povijesni dan: Država poklonila zemljište zbog kojeg će tisuće dobiti posao

A- A+

Republika Hrvatska darovala je Gradu Bjelovaru 80 hektara zemljišta za formiranje poslovne zone u prigradskom naselju Veliko Korenovo.

državno zemljište

Država Gradu Bjelovaru daruje zemljište; na fotografiji ministar Horvat i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak | foto: Dario Hrebak Facebook

Ugovor o darivanju zemljišta u petak su potpisali ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Grad Bjelovar obvezao se darovano zemljište privesti namjeni u roku od pet godina. U navedenom planira se razdoblju planira se opremanje zone energetskom, komunalnom, prometnom, ali i komunikacijskom infrastrukturom.

Vrijednost darovanog zemljišta procjenjuje se na 20,5 milijuna kuna.

Povijesni dan za Bjelovar

Svoje oduševljenje potpisanim ugovorom nije krio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak pa je nakon službenog potpisivanja ugovora na svojim društvenim mrežama cijelu priču okarakterizirao kao povijesni dan za grad.

– S ministrom Darkom Horvatom potpisao sam ugovor kojim nam država daruje 80 hektara državnog zemljišta u Velikom Korenovu gdje ćemo napraviti najveću poslovnu zonu u našoj županiji, vjerojatno i najveću u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj i to baš nekoliko stotina metara od buduće brze ceste koja se treba graditi najesen, navodi Hrebak te dodaje da će upravo zbog brze ceste zona biti jedna od najperspektivnijih u Hrvatskoj.

Na projektu se radilo četiri godine, a o njegovom značaju za grad govori i podatak da se poslovnoj zoni planira zapošljavanje tisuće Bjelovarčana.

Obećano, ispunjeno, zaključuje Hrebak.

Povijesni dan: Država poklonila zemljište zbog kojeg će tisuće dobiti posao
Share via
Copy link
Powered by Social Snap